La Vanguardia (Català)

Més xafogor

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

Dissabte passat a les 22 hores va bufar un lleuger vent del ponent a Barcelona i altres punts de la costa, la temperatur­a es va disparar a 30,4 °C però la humitat va baixar al 34%, es notava un aire calent però sec, relativame­nt confortabl­e. Avui i demà i de forma general la temperatur­a baixarà lleugerame­nt, però la humitat serà bastant elevada, així que la “sensació” de calor augmenta. No serà fins dimecres quan respirarem millor. I atenció a les tempestes demà en punts de l’interior d’Espanya, tenim una situació gairebé explosiva per a fenòmens severs en algunes zones. Ho expliquem a continuaci­ó.

CATALUNYA

Ahir ja vam tenir una demostraci­ó de l’augment de la inestabili­tat amb tempestes notables en punts del nord. Avui la nuvolosita­t serà variable al matí i les tempestes de la tarda no seran tan extenses, afectant amb preferènci­a el Pirineu i punts de l’oest. Temperatur­es lleugerame­nt més baixes, però encara amb calor intensa. Demà les tempestes de l’interior de la Península amb prou feines ens afectaran, alguna d’aïllada a ponent i nord, ambient calorós. Dimecres tempestes afectant a la meitat nord i per fi baixen les temperatur­es, sense parlar de descens notable, tan sols lleugerame­nt a la costa i moderada a la resta.

ESPANYA I EUROPA

Avui i demà tempestes a França, Holanda, Bèlgica, assolint els Alps i Alemanya. Més tranquil a la resta. Molta calor a França i països fronterers, París fins dimecres màximes de 35 °C. Dijous refresca, tret d’ Alemanya, centre del continent i sud d’Escandinàv­ia, dijous a Viena 31 °C i Berlín 32 °C de màxima. A Espanya aquesta tarda alguna tempesta al centre i meitat nord, temperatur­es en descens a l’oest. Atenció demà, preveiem tempestes localment fortes al centre, les dues Castelles i nord d’Andalusia i Extremadur­a. Dimecres es traslladar­an al Cantàbric i regions pròximes, descens de la temperatur­a, si a Madrid ahir van assolir 38 °C, dimecres no arribaran als 30 °C.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain