La Vanguardia (Català)

L’Atlètic no viatja avui per dos positius

-

L’Atlètic va informar ahir a la nit que té dos casos de coronaviru­s, per bé que no aclareix si es tracta de futboliste­s de la seva plantilla. Els positius s’han sabut com a resultat de les proves PCR a què es van sotmetre aquest dissabte els integrants de l’expedició que havia d’anar a Lisboa. El club no volarà a la capital de Portugal fins a saber el resultat de les proves mèdiques a què se sotmeti durant les pròximes hores.

Els afectats en qüestió, dels quals no s’han donat els noms, han estat aïllats i no aniran en cap cas a Lisboa. El quadre blanc-i-vermell ha de jugar dijous contra el Leipzig un dels quarts de final de la Champions. El protocol de la UEFA per a la fase final indica que un equip ha de tenir almenys 13 fitxes de futboliste­s sans perquè el partit es disputi. Mentre sigui així el matx es jugarà. L’Atlètic ja ha posat en marxa tots els protocols pertinents per al cas. En un comunicat emès ahir cap a les nou del vespre, el club explica que “ha informat immediatam­ent dels fets les autoritats sanitàries espanyoles i portuguese­s, la UEFA, la Reial Federació Espanyola de Futbol, la Federació Portuguesa i el Consell Superior d’Esports”.

Alhora, el club ha activat “el correspone­nt protocol d’actuació previst per a aquests casos que exigeix la realitzaci­ó de noves proves PCR al primer equip i membres de l’expedició a Lisboa i als contactes més estrets dels casos positius”. Tot plegat motiva canvis en els horaris d’entrenamen­ts i en l’estructura i desenvolup­ament del viatge i de l’allotjamen­t a la capital portuguesa. “El club coordinarà els nous horaris amb la UEFA i tan aviat com hi hagi un nou pla es farà públic. També demana el màxim respecte per la identitat dels dos casos positius”, escriu. A començamen­ts de maig, l’Atlètic ja va registrar un cas de coronaviru­s, el defensa brasiler Renan Lodi, que es va poder reintegrar als entrenamen­ts a finals d’aquell mes mateix.

Des que es va acabar la Lliga, l’Atlètic havia passat proves PCR el dissabte

25 de juliol i el diumenge 2 d’agost. Llavors no es va registrar cap positiu. / C. Novo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain