La Vanguardia (Català)

I un Bayern d’excel·lència

L’equip alemany s’ha convertit en infal·lible des que va tornar el futbol

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

“El Barça té qualitat, però el Bayern hauria de fer moltes coses malament per perdre contra aquest Barça”. No ho diu un qualsevol. Ho diu una llegenda del futbol com Lotthar Matthäus, en la seva feina actual de comentaris­ta per a la televisió Sky. La cultura del Bayern passa molt més sovint per la gosadia dialèctica que per la prudència. És veritat. Quan se saben forts ho proclamen, no dissimulen, no tenen por de semblar una mica sobrats. I ara no és que el Bayern se sàpiga poderós, és que els números canten una òpera de Wagner per secundar qualsevol apreciació grandiloqü­ent que es faci des del seu entorn.

Des que Hans Flick va substituir Niko Kovac a la banqueta al novembre l’equip muniquès s’ha convertit en una piconadora. Ha guanyat en els seus vuit partits d’aquesta Lliga de Campions, amb la barbaritat de 31 gols. N’hi va fer set al Tottenham a Londres i li ha acabat clavant set més al Chelsea en l’eliminatòr­ia de vuitens. Suma 18 victòries consecutiv­es, ho ha guanyat tot des de la tornada del futbol, va certificar la Bundesliga i també va aixecar la Copa, i dels seus últims 27 matxs n’ha guanyat 26. Són 86 gols a favor i 20 en contra, durant aquest tram victoriós.

“Respectem el Barcelona i tenim moltes ganes d’enfrontarn­os-hi. Tenen molt bons jugadors, però nosaltres no podem amagar tot el que hem fet els últims mesos”, va raonar el defensa David Alaba. L’entrenador volia que els seus jugadors agafessin ritme després que el futbol alemany s’acabés abans que els altres, i per això va posar al camp gairebé tots els titulars davant el Chelsea, en una eliminatòr­ia que ja estava vista per a sentència.

Els seus futboliste­s, amb l’imparable Lewandowsk­i (13 gols a la Champions) com a punta de llança, no el van decebre i van demostrar que no han perdut l’ambició.

Amb aquest vent de cua va aterrar el Bayern ahir a Portugal, no pas a Lisboa. El conjunt alemany es va instal·lar a Lagos, a la regió de l’Algarve, a uns 300 quilòmetre­s

de la capital lisboeta. No serà fins dijous que es desplaci a la seu del partit per fer els seus últims preparatiu­s. El Bayern va saludar el seu aparellame­nt amb el Barcelona amb un tuit al seu compte oficial amb el missatge següent: “Esperem que no torni a passar”. Era la seva resposta a un altre tuit en què es veia una foto de Messi destrossan­t la cintura de Boateng a les semifinals del 2015.

El temps ha passat, Messi continua sent el líder del Barça i el Bayern s’ha regenerat amb moltes apostes, algunes de més reeixides que d’altres. A l’expedició de 27 futboliste­s que van volar a Portugal hi ha vells coneguts del futbol espanyol, com ara Thiago, Odriozola, Javi Martínez, Lucas Hernández i Coutinho.

De tots ells, l’únic que està brillant és Thiago. Odriozola, cedit pel Madrid, i Coutinho, a préstec pel Barça, no són titulars. El brasiler va perdre el seu pols amb el veterà Thomas Müller, que viu una segona joventut amb el nou tècnic, per bé que és el Bayern com a conjunt el que està en estat de gràcia.

 ?? AFP7 VIA EUROPA PRESS / EP ?? L’exblaugran­a Thiago Alcántara fent el seu gest tècnic habitual
AFP7 VIA EUROPA PRESS / EP L’exblaugran­a Thiago Alcántara fent el seu gest tècnic habitual

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain