La Vanguardia (Català)

Venta anticipada als cremallere­s dels FGC per limitar l’aforament

- DAVID GUERRERO

S’han acabat les cues per treure els bitllets a l’arribada de l’estació dels cremallere­s de la Vall de Núria i Montserrat. Ferrocarri­ls de la Generalita­t (FGC) ha implementa­t un nou sistema de venda a través d’internet que ja estava als seus plans de digitalitz­ació dels trens de muntanya però que la situació derivada del coronaviru­s ha fet més oportú que mai per evitar aglomeraci­ons no desitjades.

El sistema de reserva anticipada dels bitllets permet a la companyia controlar l’aforament de manera automatitz­ada, garantint que no se supera de cap manera el volum de passatgers marcat. Per als usuaris, a més de la garantia sanitària que representa, el bitllet electrònic els permet organitzar els trajectes i les visites d’una manera més clara a l’hora de marcar la data i hora concreta en lloc d’haver-se d’esperar fins a poder pujar si hi ha una excessiva demanda en aquell moment.

Amb aquest nou sistema, el viatger rep un bitllet electrònic al telèfon mòbil amb el qual pot embarcar directamen­t sense necessitat de canviar-lo per cap paperet a les taquilles. A la Vall de Núria es valida automàtica­ment en unes màquines instal·lades a les estacions de Ribes-Enllaç, Ribes

Vila, Queralbs i Núria, mentre que a Montserrat, de moment, encara cal ensenyar-ho a l’agent d’estació. El mateix succeeix al funicular de la popular muntanya, on aquest estiu s’està notant amb escreix la falta de turisme estranger, que a més ja acostumava a arribar a l’estació amb un paquet adquirit a Barcelona.

Tot i que les taquilles continuen obertes, l’objectiu de la companyia ferroviàri­a és comerciali­tzar el gruix de l’oferta de places disponible­s a través d’aquest nou canal, seguint el camí que ja va fer l’hivern de l’any passat a diverses estacions d’esquí gestionats pels FGC.

 ?? FGC ?? Dos excursioni­stes al cremallera de la Vall de Núria
FGC Dos excursioni­stes al cremallera de la Vall de Núria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain