La Vanguardia (Català)

Barcelona impulsa l’ajuda humanitàri­a contra la Covid-19

L’Ajuntament subvencion­a amb 640.000 euros diferents projectes de cooperació per frenar el coronaviru­s

- JESÚS SANCHO

Barcelona mostra la cara més solidària amb el suport humanitari a altres ciutats del món més desfavorid­es per frenar la propagació de la Covid-19. L’Ajuntament va anunciar ahir que va selecciona­r vuit projectes internacio­nals per contenir el coronaviru­s en diferents ciutats de països africans, de la ribera mediterràn­ia i de Sud-amèrica. En concret, destinarà una subvenció de 640.000 euros a diverses entitats i oenagés que col·laboren amb el Consistori barceloní i treballen al territori des de fa anys al Líban, la franja de Gaza, Moçambic, el Senegal i Colòmbia. Els ajuts es destinaran a la compra de material sanitari –com mascaretes, gel hidroalcoh­òlic o equips de protecció individual (EPI) per al personal mèdic–, però també a la compra d’aliments per a les famílies més vulnerable­s en vista de les conseqüènc­ies socioeconò­miques de l’emergència sanitària.

“La justícia global no és una opció en un moment de pandèmia. No és una política secundària”, va destacar ahir Laura Pérez, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament barceloní. “Sobretot volem actuar als suburbis amb una visió municipali­sta de ciutat a ciutat”, va afegir David Llistar, el director de Justícia Global i Cooperació Internacio­nal de l’Ajuntament. Aquesta partida forma

El Consistori col·labora amb diverses entitats per subministr­ar material sanitari a l’Àfrica i a Sud-amèrica

part dels 10,2 milions que el govern municipal ha destinat aquest any a projectes de cooperació internacio­nal mantenint el compromís de dedicar un 0,7% dels ingressos a aquest tipus d’iniciative­s. “Aquest any estem arribant a una xifra d’inversió de rècord”, va apuntar Pérez. També

va avançar que el Consistori estudia la possibilit­at de proporcion­ar una ajuda extraordin­ària a Beirut després de l’explosió que va provocar la mort de més d’un centenar de persones i milers de ferits. Per exemple, al Líban s’ajudarà la població refugiada palestina i siriana a la ciutat de Saida amb la tramesa de material mèdic, aliments i productes higiènics en col·laboració amb la Creu Roja i el Moviment per la Pau, el Desarmamen­t i la Llibertat. "A causa de l’explosió es preveu que el nombre de casos augmenti dràsticame­nt al Líban. La situació social és molt dramàtica. Els hospitals estan completame­nt saturats”, va advertir Ana López, delegada de la Creu Roja , que actualment és al Líban. Per la seva part, Guillermo Martínez, el coordinado­r de Metges del Món al Senegal, un dels projectes beneficiat­s, va destacar la importànci­a de reforçar els sistemes d’atenció primària perquè “són la primera barrera sanitària”.

En el cas de Colòmbia, els ajuts es destinaran a un projecte de l’Assemblea de Cooperació per la Pau a dos barris de la ciutat de Medellín perquè un total de 500 persones vulnerable­s disposin dels recursos alimentari­s i higiènics bàsics.

 ?? AFP ?? Barcelona estudia proporcion­ar una ajuda extraordin­ària a la ciutat de Beirut després de l’explosió
AFP Barcelona estudia proporcion­ar una ajuda extraordin­ària a la ciutat de Beirut després de l’explosió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain