La Vanguardia (Català)

Els bars de Gràcia volen més terrasses

- LUIS BENVENUTY

Els bars i restaurant­s del barri de Gràcia no guanyen per a disgustos. A la suspensió de tots els actes presencial­s de les festes imminents, amb tot el que això suposa, ara s’hi afegeixen les reticèncie­s de l’Ajuntament de Barcelona a deixar-los ampliar les terrasses. L’Associació de Bars i Restaurant­s del barri de Gràcia, entitat que agrupa un centenar de profession­als del sector de la restauraci­ó, ahir va denunciar que el Consistori almenys ha rebutjat un 80% de les sol·licituds. Aquestes queixes s’afegeixen a les d’altres barris, com les del Raval, on els hotelers també havien posat moltes esperances a disposar de més taules i cadires a la via pública.

“A causa de la situació econòmica causada per la Covid19 –va detallar ahir l’entitat en un comunicat–, l’Ajuntament va aprovar el 25 de maig l’ampliació de les terrasses i la concessió excepciona­l de terrasses noves, una mesura que va ser molt ben rebuda pel sector. Però han passat dos mesos i a Gràcia calculem que un 80% de les peticions han estat desestimad­es”.

Els bars i restaurant­s del barri de Gràcia afegeixen que “estem veient com en altres zones de la ciutat amb àrees de càrrega i descàrrega, aparcament de motos, àrees verdes i blaves i carrers per als vianants l’Ajuntament aprova les sol·licituds que a Gràcia són denegades”. El malestar dels profession­als del sector en aquests moments és tan alt que tenen previst dur a terme una concentrac­ió de protesta demà a la tarda, a la plaça de la Vila de Gràcia, davant de la seu del districte municipal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain