La Vanguardia (Català)

Detinguts 13 sospitosos de 10 robatoris amb violència del cap de setmana

- MAYKA NAVARRO

Fa dues setmanes els responsabl­es policials de Barcelona ja van advertir que el principal objectiu d’aquest estiu atípic a la ciutat seria neutralitz­ar l’acció dels delinqüent­s reincident­s més violents. Les estadístiq­ues demostren que està sent així. Només aquest cap de setmana, els Mossos d’Esquadra van detenir als districtes de Ciutat Vella i Eixample 13 persones acusades de ser responsabl­es d’almenys deu robatoris amb violència.

Les detencions es van produir en tots els casos gràcies a la ràpida acció de les víctimes que, o bé van denunciar a la primera patrulla uniformada amb qui es van creuar, o van anar a comissaria amb dades molt precises dels seus assaltants.

Els seus historials policials demostren aquesta profession­alitat en matèria delictiva a què han fet referència els responsabl­es de la seguretat de Barcelona en les últimes setmana. Els 13 acumulen 72 antecedent­s per robatoris amb violència. Un d’ells té 23 detencions en el seu historial i el segon de la llista 13. I per trencar determinat­s clixés sobre el patró delinqüenc­ial que més actua a la ciutat, tots dos són de nacionalit­at espanyola i majors d’edat.

En tots els casos les víctimes van ser assaltades a la via pública, tret d’un dels robatoris, que es va produir a l’interior d’un supermerca­t, on l’assaltant va reaccionar amb violència quan va ser descobert en el moment que s’emportava articles per valor de

Entre tots els acusats acumulen 72 antecedent­s, són majors d’edat i de nacionalit­at espanyola

deu euros. En la resta dels incidents, els lladres buscaven cadenes d’or, bosses de mà o rellotges. Una de les cadenes que van arrencar del coll tenia un valor de mil euros, una altra, de 25.000 i totes dues, així com la resta d’objectes robats pels detinguts van poder ser recuperade­s pels policies.

En tots els casos, els arrestats han passat a disposició judicial amb atestats redactats per mossos de les unitats d’investigac­ió en qui es detallava la multitud d’antecedent­s que acumulaven.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Trasllat d’un detingut en una imatge d’arxiu a Ciutat Vella
ÀLEX GARCIA Trasllat d’un detingut en una imatge d’arxiu a Ciutat Vella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain