La Vanguardia (Català)

Torroella de Montgrí veu més a prop la variant de la C-31

- D. GUERRERO

La Generalita­t ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcci­ó d’un nou pont sobre el riu Ter al Baix Empordà. L’objectiu del nou vial és actuar com una variant a Torroella de Montgrí mitjançant una connexió que desvia el trànsit fora del seu nucli urbà, i així dona resposta a una vella reivindica­ció veïnal, que al seu torn també té detractors per l’impacte ambiental que suposa.

La nova carretera que connectarà la C-31 i la GI-643 en els termes municipals d’Ullà i Serra de Daró pretén alliberar Torroella de la intensa circulació que passa pel municipi, especialme­nt a l’estiu, quan acostuma a haver-hi embussos. El vial projectat consta d’un traçat de dos quilòmetre­s, dels quals prop de la meitat serà un viaducte que travessarà el riu Ter. A més de l’espai per a cotxes, amb separació entre els dos sentits, el pont comptarà amb un traçat paral·lel de tres metres d’ample per a vianants i ciclistes i un mirador sobre el riu Ter, amb uns bancs i una pèrgola.

En aquesta aposta per convertir el pont en una infraestru­ctura útil però també en un lloc amb vistes, s’hi habilitara­n aparcament­s a cada costat del pont, de manera que la gent pugui aparcar el cotxe i vagi a peu fins al mirador. La inversió prevista en l’estudi informatiu és de 28 milions d’euros.

El projecte va ser publicat ahir en el Diari Oficial de la Generalita­t de Catalunya (DOGC) i també preveu una segona alternativ­a de traçat, que connecta la C-31 i la GI643 en un altre punt diferent del mapa, que en aquest cas provocaria una afectació més important sobre el paisatge natural.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain