La Vanguardia (Català)

Ellen Pompeo: només per la pasta

“Vaig triar guanyar diners en comptes de perseguir personatge­s més creatius”

-

Ellen Pompeo, protagonis­ta d’Anatomía de Grey, pensa continuar interpreta­nt durant tot el temps que pugui la cirurgiana Meredith Grey. A l’actriu no li importa reconèixer que no se sent desconcert­ada ni creativame­nt encasellad­a per haver d’interpreta­r sempre el mateix paper, ja que la seva prioritat, abans que trobar el personatge dels seus somnis, és tenir una vida estable. Per això no sent ganes d’avançar en la seva carrera amb altres projectes, cosa que és habitual entre els actors que participen en produccion­s de gran èxit.

Com ella mateixa ha explicat al programa de Spotify Jemele Hill

is unbothered: “Vaig triar guanyar diners en comptes de perseguir personatge­s més creatius. No m’ha agradat mai perseguir coses, i actuar, segons la meva experiènci­a, consisteix a perseguir molt. Has de perseguir personatge­s, suplicar per papers, convèncer la gent... No estic tan necessitad­a, perquè disposo d’una estabilita­t econòmica”.

Els 20 milions de dòlars anuals per aquesta veterana sèrie són més que suficients per a l’actriu, ja que “personalme­nt tenir una vida domèstica equilibrad­a estava per sobre de la meva carrera. No vaig tenir precisamen­t una infantesa feliç quan era petita, o sigui que la idea de trobar un marit meravellós, criar junts tres nens i construir una llar era una cosa que necessitav­a fer en realitat per tancar aquest forat al meu cor”, assegura. L’actriu està casada amb el productor discogràfi­c Chris Iver, amb qui té tres fills: la Stella Luna, la Sienna May i l’Eli Christophe­r, de 10, 5 i 3 anys, respectiva­ment.

Pompeo, de 50 anys, considera que embarcar-se a Anatomía de

Grey superats els 30 va ser beneficiós: “Si hagués començat la sèrie quan era més jove, com als 25, probableme­nt hauria acabat quan en tingués 31 o 32, quan el meu contracte de sis anys hagués expirat. Per això la meva edat tenia molt a veure amb això”, opina.

“Sabia que quan arribés als 40 no voldria ser fora perseguint coses, corrent darrere de les coses, pregant”, ha admès. “Prefereixo veure això com la benedicció que és”.

Li apassiona aquesta sèrie, que, a més d’un modus vivendi, veu com una plataforma des de la qual es pot millorar la societat abordant temes com ara el racisme o el feminisme.

Els 20 milions de dòlars anuals que cobra converteix­en Pompeo en una de les actrius més ben pagades de la televisió. Amb tot, aconseguir aquest acord al seu contracte no va ser fàcil. Al gener del 2018 l’actriu va explicar al portal The Hollywood Reporter que durant anys va cobrar menys que el coprotagon­ista de la sèrie, Patrick Dempsey, que feien servir com excusa per negar-li a ella les seves reivindica­cions salarials, fins que el 2015 ell va deixar la producció. “Per a mi, que en Patrick se n’anés va ser decisiu. Sempre el podien utilitzar com a palanca contra mi. ‘No et necessitem; el tenim a ell’. I ho van fer durant anys. No sé si això també l’hi van fer a ell, perquè no vam discutir mai sobre els nostres acords. Hi va haver moltes vegades que li vaig parlar d’unir-nos per negociar, però no hi va estar mai interessat”, assegura l’actriu.

Amb la seva insistènci­a va aconseguir una vida confortabl­e, però també obrir un debat sobre la discrimina­ció salarial de les actrius respecte els actors.

La protagonis­ta d’‘Anatomía de Grey’ prefereix continuar a la sèrie per tenir una “vida casolana i feliç”

 ?? ABC ?? Sèrie veterana Ellen Pompeo caracterit­zada com la cirurgiana Meredith d’Anatomía de Grey, que es va començar a emetre el 2005 i ja acumula 15 anys en antena. Per aquest paper l’actriu cobra 20 milions de dòlars a l’any
ABC Sèrie veterana Ellen Pompeo caracterit­zada com la cirurgiana Meredith d’Anatomía de Grey, que es va començar a emetre el 2005 i ja acumula 15 anys en antena. Per aquest paper l’actriu cobra 20 milions de dòlars a l’any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain