La Vanguardia (Català)

Boicot a les Kardashian contra West

Una campanya viral prova de frenar la carrera presidenci­al del marit de la Kim

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Aquestes setmanes estan sent mogudes per a Kanye West (43) i Kim Kardashian (39), les anades i vingudes del qual s’han convertit en la serp de l’estiu. La parella ja ha tornat als Estats Units després de les seves vacances amb els quatre fills a la República Dominicana, per posar en ordre el seu matrimoni.

En arribar s’han trobat amb un tsunami a les xarxes socials que demana que es boicotegin els productes que promocione­n les germanes Kardashian i fins i tot que es cancel·li el seu reality televisiu, Keeping up with the Kardashian­s. La qüestió és que aquesta enèsima crida al boicot d’aquestes rendibles estrelles no té a veure directamen­t amb elles, sinó amb el marit de Kim Kardashian. Ara, la controvert­ida campanya presidenci­al de Kanye West pot arrencar-li uns milers de dòlars al patrimoni familiar pel hastag #boycottkar­dashian.

Divendres, West, des del Carib, va parlar, en un missatge de text, amb un periodista de la revista Forbes a qui va confessar: “La meva campanya presidenci­al està dissenyada per robar vots al candidat demòcrata, Joe Biden”, una cosa que els analistes polítics van estar debatent tota la setmana, tot i que Donald Trump, rival de Biden, ho havia negat.

Tot seguit, Joe Lockhart, secretari de premsa de l’expresiden­t Bill Clinton, va tuitejar: “Si en Kanye vol postular-se per ajudar @realDonald­Trump, caldrà picar-los a la butxaca. Boicotejar­em tots els productes Kardashian. Això inclou totes les germanes. No xou, no perfum, qualsevol merda que venguin. Reduir-los a convertir-se en infomercia­ls als quals Trump aviat s’unirà”. Aquesta idea va desencaden­ar una campanya a Twitter, Facebook i Instagram contra el clan encapçalat per Chris Jenner, la mare de la Kourtney, la Kim, la Khloé, la Kendall i la Kyle.

I als qui opinen que no és just castigar les Kardashian pels desvaris de West, que pateix un trastorn bipolar, els va replicar: “Aquells que argumenten que això no és un problema de les Kardashian, no entenen el seu model de negoci. Es basa completame­nt a romandre a l’ull públic. En Kanye és una part important d’aquesta gestió. Ignora’ls i l’imperi s’enfonsa”.

La Kim ha fet un enorme esforç per mantenir en Kanye lluny de l’ull públic, i a la República Dominicana sembla que ha aconseguit que es relaxi. El mateix dia del tuit del raper que ha desencaden­at aquesta campanya de boicot, West va penjar un divertit vídeo amb la seva filla North.

En el clip, la nena li pregunta al seu pare quin dia és. Ell, amb els cabells descolorit­s i un gran somriure, li respon: “És divendres!” i salta d’un carretó de golf mentre canta

Push the feeling on. La nena, vestida amb pijama, se li uneix i balla amb ell. De fons se sent riure Kardashian i dir: “Saint, ves-hi!” encara que no es veu el seu fill unint-se al ball.

Diumenge, el raper i la seva dona, que es van casar el 2014, van ser vistos arribant a Miami amb els quatre fills: la North (7), en Saint (4), en Chicago (2) i en Psalm, de 15 mesos. Segons publica People: “Van tenir una bona setmana familiar a la República Dominicana. Continuen les vacances familiars a Colorado. La Kim i en Kanye s’avenen. Tots dos semblen molt més feliços”. Per la Kim, “entre els nens, la feina i torejar amb els episodis bipolars d’en Kanye, ha estat difícil pensar amb claredat”, segons aquest mitjà. Ara, té un altre maldecap: defensar-se del boicot.

L’exsecretar­i de premsa de Bill Clinton crida a “ignorar” Kim, Kourtney, Khloé, Kyle, Kendall i la seva mare

 ?? GTRES ?? Un clan mediàtic
i milionari. Les germanes Kardashian-Jenner, excepte Kendall Jenner, amb la seva mare, Kris Jenner, posen a la festa del cinquantè aniversari de la revista Cosmopolit­an
GTRES Un clan mediàtic i milionari. Les germanes Kardashian-Jenner, excepte Kendall Jenner, amb la seva mare, Kris Jenner, posen a la festa del cinquantè aniversari de la revista Cosmopolit­an
 ?? LAUREN PETRACCA IPETRACCA / AP ?? Estranya campanya
Kanye West va fer la primera aparició en la campanya presidenci­al, a North Charleston (Carolina del Sud), amb una armilla antibales i un discurs inconnex en què va revelar detalls íntims de la seva dona
LAUREN PETRACCA IPETRACCA / AP Estranya campanya Kanye West va fer la primera aparició en la campanya presidenci­al, a North Charleston (Carolina del Sud), amb una armilla antibales i un discurs inconnex en què va revelar detalls íntims de la seva dona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain