La Vanguardia (Català)

Demà temps insegur

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Les tempestes han tornat a Catalunya, de moment afectant a zones concretes, però amb el seu espectacul­ar repertori de llamps, trons i cel caòtic. A destacar les caigudes de temperatur­a, diumenge passat a la tarda a Vic van passar de 35 °C a 16°C en una hora o a la Pobla de Segur, a part de la gran baixada del termòmetre, la tempesta es va iniciar amb un possible “esclafit” o “reventón”, ràfegues de vent huracanade­s i visibilita­t gairebé nul·la. Avui les tempestes, algunes de fortes, afectaran el centre i nord d’Espanya, també algun punt del Pirineu i demà podran assolir algunes zones de Catalunya. Aire fred en altura i aliment en superfície en forma d’aire càlid i humit, ja sabem el resultat.

CATALUNYA

Malgrat les tempestes i el temps insegur a moltes zones de la Península, Catalunya es mantindrà al marge, fins i tot amb domini del sol al matí, alguns núvols tan sols, a la tarda la nuvolosita­t anirà a més, intensa xafogor. Demà el temps canvia, més nuvolosita­t en conjunt i xàfecs mal repartits, alguna tempesta, però podent afectar qualsevol zona. La temperatur­a baixa de manera general, però discretame­nt a la costa. Dijous a la tarda descarrega­ran tempestes en punts de la meitat nord i est, alguna podrà ser forta. Temperatur­es una mica més baixes, normalitza­des. Els següents dies el temps no acabarà d’estabilitz­ar-se, amb temperatur­es que entre dissabte i diumenge podrien baixar una mica més.

ESPANYA I EUROPA

Dimarts tempestuós a França, Bèlgica i els Alps, dimecres traslladan­t-se a Alemanya, Suïssa, Àustria i els Balcans, calor intensa, dijous refrescant a França. Atenció a Espanya a les tempestes d’aquesta tarda a les dues Castelles, Madrid, traslladan­t-se a la resta de la meitat nord. Descens de la temperatur­a. Demà les tempestes podran ser fortes entre Galícia i Astúries, desplaçant-se després a la resta del Cantàbric, nord de Castella i Lleó, la Rioja i Aragó. Dijous i divendres més estable amb calor moderada.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain