La Vanguardia (Català)

Via lliure a la Champions

L’Atlètic vola avui a Lisboa sense els infectats Correa i Vrsaljko

- CARLOS NOVO

De la sorpresa, l’ensurt i la màxima preocupaci­ó a l’alleujamen­t. De més a menys. L’Atlètic, per història, està acostumat a aquestes muntanyes russes emocionals. No en va, és l’únic club de l’elit europea que sap què és perdre dues finals de Champions als últims segons. Poques hores abans de desplaçar-se a la bombolla de Lisboa, els dos positius per coronaviru­s detectats diumenge a la nit entre els matalasser­s van posar el club al caire de l’atac de nervis davant la possibilit­at que hi hagués un contagi massiu a la plantilla, com va passar fa tres setmanes al Fuenlabrad­a. Després d’una tensíssima espera, les noves proves PCR dutes a terme dilluns als jugadors van confirmar que només n’hi ha dos d’infectats a la plantilla: el croat Sime Vrsaljko i l’argentí Ángel Correa.

Dins la fatalitat de la notícia, el club blanc-i-vermell va respirar. Ha aïllat des de diumenge els dos jugadors als seus respectius domicilis i ha dissenyat un nou full de ruta, però en principi ha evitat el que més temia: la impossibil­itat de poder jugar dijous per tenir en quarantena un nombre considerab­le de jugadors. Era un perill molt real, ja que feia una setmana que els futboliste­s s’entrenaven en grup i el virus es podria haver estès.

Dissipat el temor més gran, l’expedició atlètica, composta per 91 persones, entre futboliste­s, personal mèdic, tècnics, assistents i directius, només ha hagut d’endarrerir unes hores la seva expedició a la capital de Portugal. En principi havien de marxar ahir dilluns a la nit. Ara el previst és volar avui al matí.

Un cop fets públics els bons resultats dels test PCR, Diego Simeone va ordenar la tornada als entrenamen­ts ahir a la tarda a la ciutat esportiva d’El Cerro del Espino, a Majadahond­a.

El Cholo té disponible tota la plantilla menys, precisamen­t, Sime Vrsaljko, que s’entrenava al marge del grup. Fins i tot en això l’Atlètic pot dir que ha sortit relativame­nt ben parat. Cap dels dos jugadors afectats és ara mateix un pilar per a Simeone, si bé la importànci­a de Correa és molt superior i l’argentí tenia alguna possibilit­at de ser titular contra el Leipzig dijous.

En el cas del lateral croat, cedit la temporada passada a l’Inter, amb prou feines ha comptat per a Simeone. Vrsaljko només ha participat en cinc partits de Lliga i dos més de la Champions. El croat va penjar ahir un vídeo a les xarxes socials per tranquil·litzar la parròquia blanc-ivermella: “Hola, gent. Només us parlo per aclarir-vos una mica el tema del coronaviru­s. Volia confirmar que em trobo bé i que no en tinc cap símptoma. Els paràmetres només estan una mica per sobre del permès, i per això ara només he d’estar aïllat de la resta de companys de l’equip mentre no doni negatiu en el test, cosa que poden ser uns dies”, va explicar.

A diferència del croat, Correa sí que ha tingut més oportunita­ts, per bé que després de l’aturada pel coronaviru­s ha cedit la titularita­t a Diego Costa o Vitolo.

Des que va arrencar la temporada Correa ha jugat 44 partits, distribuït­s en 33 de Lliga, 8 de Champions, dos de Supercopa d’Espanya i un de Copa del Rei. En total ha marcat set gols, cinc dels quals a la Lliga.

Tot i això, no està descartada la presència dels dos afectats en una hipotètica semifinal que pogués disputar l’Atlètic davant el PSG o l’Atalanta. En aquest cas, i sempre que haguessin passat la malaltia, seria la mateixa UEFA la que s’encarregar­ia d’establir

el procés que caldria seguir i el nombre de controls necessaris per permetre la seva presència a Lisboa. El text del protocol per seguir diu: “Es convida els participan­ts del Grup 1 (jugadors) o del Grup 2 (àrbitres) que hagin comprovat la confirmaci­ó que s’han recuperat del virus a presentar la documentac­ió d’aquesta mena als experts que componen el panel de protocol de la UEFA almenys una setmana abans del pròxim partit”.

En qualsevol cas, tot aquest embolic ha entelat una mica l’ànim de l’Atlètic, que feia castells després d’eliminar en un partit èpic a Anfield el Liverpool, el campió de la darrera edició i potser màxim favorit en aquesta.

Al club matalasser no es diu obertament, però es consideren molt afavorits amb el sorteig, ja que consideren el seu rival dijous a l’Alvalade, el Leipzig, el més assequible dels set possibles adversaris que quedaven en competició.

La història als quarts també és propícia a l’Atlètic, atès que en aquesta ronda només els ha eliminat el Madrid, ja fora de la circulació a causa de la seva derrota de divendres davant el Manchester City.

 ??  ?? Dues dones passen per davant d’un mural de l’Atlètic a l’estadi Wanda Metropolit­ano de Madrid
Dues dones passen per davant d’un mural de l’Atlètic a l’estadi Wanda Metropolit­ano de Madrid
 ?? PAUL WHITE / AP ??
PAUL WHITE / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain