La Vanguardia (Català)

La bombolla blaugrana

Els jugadors passen avui el primer test PCR dels dos previs al partit contra el Bayern

- ANAÏS MARTÍ

Sense inquietar-se, el Barça segueix molt de prop tot el que passa al Wanda Metropolit­ano i els dos positius per coronaviru­s de l’Atlètic. Paral·lelament, tots els estaments del club preparen l’expedició que dijous volarà a Lisboa per disputar divendres el transcende­ntal xoc correspone­nt als quarts de final de la Champions contra el Bayern Munic a l’estadi benfiquist­a de Da Luz. Serà una autèntica bombolla blaugrana, que tindrà com a objectiu allargar el somni de la Champions sense riscos ni por del coronaviru­s.

Per això, acompanyan­t la llista de 23 jugadors que es farà pública demà després de l’última sessió d’entrenamen­ts a Barcelona, es desplaçara­n a Portugal un màxim de 22 persones, entre cos tècnic, metges i personal del club blaugrana, a més de deu directius, el màxim que permet la UEFA. Tots ells s’hauran de sotmetre als estrictes protocols, que, excepte els directius, inclou un doble test PCR.

En el cas del cos tècnic i els jugadors, serà avui quan faran la primera prova aprofitant la sessió d’entrenamen­t convocada a partir de les 9.30 hores a la ciutat esportiva. Si algun jugador dona positiu no podrà volar a la capital lusitana.

Aquest no serà l’únic test. Quan arribin a Lisboa, el mateix dijous, el protocol de la UEFA mana dur a terme una segona prova 24 hores abans del matx. Si un o més jugadors o tècnics donen positiu per coronaviru­s, el partit tindrà lloc com estava previst, llevat que les autoritats locals i nacionals de Portugal decideixin que un grup ampli o l’equip sencer entrin en quarantena. Si almenys 13 jugadors, amb un porter entre ells, estan disponible­s, el partit es disputarà en la data prevista.

Des d’un punt de vista institucio­nal, la delegació oficial de l’equip, que tindrà el president, Josep Maria Bartomeu, el director executiu, Óscar Grau, i la secretaria tècnica, amb Eric Abidal i Ramon Planes, entre altres membres de la junta directiva, no ha d’excedir les deu persones, atès que no formen part del grup de proves dobles, com els jugadors i el personal tècnic. Sí que hauran de presentar una prova acreditada feta a Barcelona que demostri que no tenen el virus.

A més a més, seguint el protocol de la UEFA, es recomana a aquesta delegació que viatgi per separat del grup provat de l’equip i es quedi en un hotel separat. Tot i això, si els dos grups volen al mateix avió i s’allotgen al mateix hotel, han de mantenir el distanciam­ent social a totes hores i aplicar les pràctiques d’higiene. Per exemple, durant els àpats a l’hotel els membres de la delegació oficial han de fer servir mascaretes en tot moment mentre siguin presents a l’estadi i no se’ls permetrà accedir a la zona reservada per als jugadors, cos tècnic, àrbitres i membres de la UEFA.

En el terreny esportiu, de la llista de convocats, amb Umtiti com a baixa segura, continuen

JUGADORS I COS TÈCNIC Quan arribin a Lisboa s’hauran de sotmetre a un segon test 24 hores abans dels quarts de final

estan pendents de Dembélé, encara sense l’alta mèdica. Setién també recupera Busquets i Arturo Vidal, que al Camp Nou contra el Nàpols estaven sancionats. Precisamen­t també hi ha canvis en el capítol d’advertits. Segons la normativa anunciada per la UEFA, tots els jugadors que estaven a una de groga de ser sancionats han quedat nets per a la fase final.

Al Barça aquest és el cas de Messi, Griezmann i Semedo, que no corren perill de quedarse sense poder disputar el partit de semifinals en cas que vegin una nova targeta davant el conjunt alemany. Les últimes temporades aquesta mesura s’havia pres quan s’arribava a les semifinals, però el nou format de la competició a causa del coronaviru­s ha provocat el canvi de la regla. Així doncs, els futboliste­s tan sols serien sancionats per a les semifinals o la final si veiessin una targeta vermella.

A canvi, Messi i companyia sí que s’hauran de sotmetre a un control de temperatur­a abans d’entrar a l’estadi, no tindran accés a les saunes, els jacuzzis o la zona de banys comuns i s’hauran d’estalviar l’encaixada amb el Bayern abans de començar l’assalt a les semifinals de la Champions.

LA DIRECTIVA Es poden desplaçar un màxim de 10 directius, i només és necessari que passin un test PCR

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? Amb la normativa de la UEFA, Messi, fins ara advertit, ha quedat net per a la fase final
ALBERT GEA / REUTERS Amb la normativa de la UEFA, Messi, fins ara advertit, ha quedat net per a la fase final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain