La Vanguardia (Català)

‘Marquezdep­endència’

Des del 1982 Honda no es quedava sense podis en les tres primeres curses

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Al Repsol Honda li passa amb Marc Márquez com al Barça amb Messi: tots dos tenen dependènci­a absoluta dels seus cracs. I en el cas de l’estructura oficial de l’ala daurada, de manera més pronunciad­a. Sense el 93 a la pista –dues curses ja, camí de tres–, Honda no suma ni un trist podi, i molts pocs punts. La dada és reveladora, i preocupant per a la casa japonesa, tricampion­a del món (pilots, equips i constructo­rs): des del 1982, quan va tornar al Mundial de la cilindrada reina a temps complet, mai Honda no s’havia quedat sense pilots en el podi en les tres primeres curses.

I porta camí de quatre, perquè HRC confirmava diumenge que Stefan Bradl continuarà substituin­t Marc Márquez aquest cap de setmana al GP d’Àustria. Tot i que l’equip no descarta que el campió reaparegui al següent GP d’Estíria (també al Red Bull Ring), del 21 al 23 d’agost. Que hi sigui o no dependrà de com es trobi físicament el cerverí. En principi, la segona operació de l’húmer (el dilluns 3 d’agost), quan se li va instal·lar una placa de titani més consistent, estava pensada perquè el pilot es recuperés plenament de la fractura, fes bondat i no tornés fins al 13 de setembre a Misano... Però a Honda es donen un marge. De fet, l’equip ha notificat a l’IRTA que Bradl hi serà només aquest cap de setmana.

Sense el 93, la classe dels grans està agitada –amb Quartararo líder i un novell de KTM guanyant l’última cursa– i Honda, al pou. No Marc, no party. Ja va passar les dues últimes temporades, quan es va incrementa­r la Marquezdep­endència: Marc va aconseguir el 100% de podis d’Honda i el 73% i el 94% dels punts, quan en curses anteriors (amb Pedrosa) la seva aportació se situava entre el 55% i el 80% dels podis, i entre el 52% i el 65% dels punts. Sense ell, el buit.

Amb la parella de circumstàn­cies Àlex Márquez-Stefan Bradl els resultats són insuficien­ts, com també amb el duo del satèl·lit LCR Honda, Cal Crutchlow-Takaaki Nakagami. Entre els quatre han sumat 46 punts en tres curses i la millor posició ha estat el 4t de Nakagami a Jerez-2, tenint en compte que Cal es va trencar l’escafoide al primer GP. A Brno, el quartet alat no va aprofitar la cursa anàrquica i es va quedar lluny del podi: Nakagami 8è, Crutchlow 13è, Àlex 15è i Bradl 18è.

“No podem estar contents amb els resultats; hem d’acceptar-ho i esperar un millor cap de setmana”, admetia Alberto Puig, que disculpava la parella oficial, un per desubicat (Bradl, provador, sense ritme ni gestió de curses), i un altre per inexpert (Àlex, només 3 cites a MotoGP). De fet, per al petit dels germans Márquez, Puig reserva una mera funció d’aprenentat­ge, i “continuarà treballant per millorar el seu ritme a les properes curses”.

Els plans d’Honda passen per esperar el Marc i creuar els dits perquè arribi a temps. Amb el 14è i últim GP a Portimão (20-22 novembre), confirmat ahir, si reaparegué­s a Estíria, el 93 disposaria de 200 punts per eixugar-ne els (de moment) 59 de desavantat­ge amb el líder. En tindria prou?

ESPERANT EL LÍDER Honda, sense pla B, no descarta Marc per al GP d’Estíria (el 23 d’agost) si se sent en condicions

 ?? MARTIN DIVISEK / EFE ?? Àlex Márquez (73) i Stefan Bradl (6) només van sumar un punt a l’última cursa de Brno
MARTIN DIVISEK / EFE Àlex Márquez (73) i Stefan Bradl (6) només van sumar un punt a l’última cursa de Brno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain