La Vanguardia (Català)

Treball negocia un subsidi per als aturats que esgotin la prestació

-

El Ministeri de Treball i Economia Social negocia amb els sindicats i les organitzac­ions empresaria­ls un subsidi extraordin­ari de 430 euros per al més de mig milió d’aturats que entre el 14 de març i el 30 de setembre esgotin la seva prestació d’atur, així com una millora dels ajuts per a 150.000 treballado­rs amb diversos contractes a temps parcial.

La negociació continua oberta, reconeixen les parts, i per això no està tancat quina serà la durada de la cobertura, ni el perfil exacte dels beneficiar­is. I, en darrer terme, el desemborsa­ment que haurà de realitzar l’Administra­ció.

La mesura s’està abordant a la taula específica derivada del II Acord Social en defensa de l’Ocupació, en la qual es negocia la millora de la protecció per a les persones que estaven en situació d’atur i van consumir la seva prestació o el seu subsidi i no han pogut trobar una nova feina per la Covid, així com la dels treballado­rs que estan subjectes a diversos contractes a temps parcial.

En concret, s’estudia la creació d’una prestació addicional de 430 euros durant tres mesos destinada als aturats que hagin consumit la seva prestació contributi­va o hagin esgotat l’ajuda assistenci­al entre el 14 de març i el 30 de setembre, la qual cosa podria beneficiar uns 550.000 treballado­rs, segons va avançar El País.

En el cas dels treballado­rs que estan subjectes a diversos contractes a temps parcial, Treball i agents socials treballen per avançar que les quanties de les prestacion­s que perceben s’equiparin a les que perceben els treballado­rs que no pateixen aquesta parcialita­t en els contractes. La mesura per a aquests casos implicaria que Treball recalcular­ia les seves prestacion­s i els compensari­a en una paga per l’import deixat de percebre aquests mesos, la qual cosa podria

beneficiar al voltant de 150.000 persones.

En qualsevol cas, fonts del Ministeri de Treball i dels sindicats van insistir ahir que aquestes noves mesures estan en mans del diàleg social.

“No hi ha res tancat”, va dir la secretària de Polítiques Socials, Ocupació i Seguretat Social d’UGT, Mari Carmen Barrera, qui va recordar que ja abans de la crisi hi havia 1,6 milions de persones sense protecció. Per UGT, és imprescind­ible abordar el sistema de protecció, mentre que Carlos Bravo, de CC.OO., va afirmar que la mesura s’hauria d’estendre més enllà del 30 de setembre.

 ??  ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? Revisar la
protecció. Un home observa una oficina del Servei Català d’Ocupació a Ciutat Vella, tancada per la pandèmia
XAVIER CERVERA Revisar la protecció. Un home observa una oficina del Servei Català d’Ocupació a Ciutat Vella, tancada per la pandèmia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain