La Vanguardia (Català)

Lleida.net: 183 patents amb rumb a la borsa dels EUA

El confinamen­t dispara el benefici del segon trimestre

- ROSA SALVADOR

L’empresa de serveis tecnològic­s Lleida.net va anunciar ahir l’obtenció d’una nova patent a Espanya que eleva a 183 les seves patents concedides a tot el món sobre mètodes de notificaci­ó i contractac­ió digital. La nova patent, derivada de la que va obtenir fa un any per l’Oficina Europea de Patents i Marques, registra i certifica la recepció de correu electrònic i suposa un pas més de la firma per blindar el valor de la seva tecnologia. El director general i fundador de l’empresa, Sisco Sapena, va assenyalar en un comunicat que la seva aposta per la propietat intel·lectual l’ha convertit “en una de les més reconegude­s del sector a nivell mundial” i és una de les claus per “continuar aportant valor als nostres accioniste­s i clients”.

Lleida.net té ja patents en més de 50 països als cinc continents, incloent-hi els Estats Units, la Unió Europea, la Xina, Rússia, l’Índia, Mèxic i el Japó. A més, els seus mètodes són reconeguts com a vàlids per certificar les notificaMA­B cions legals en processos de contractac­ió per les autoritats d’uns 70 països.

La companyia ha impulsat el seu creixement gràcies a l’exposició al mercat de capitals: el 2015 va sortir al Mercat Alternatiu Borsari, el 2018 a l’Euronext Growth a París i ha anunciat que convocarà una junta d’accioniste­s al setembre per autoritzar la seva sortida al segment Otcox de l’OTC Markets Group de Nova York, que agrupa companyies internacio­nals que d’aquesta manera tenen accés als inversors nord-americans.

Aquesta perspectiv­a, i el primer repartimen­t de dividend que va aprovar la companyia al juny, ha disparat el valor de l’acció en borsa a màxims històrics. Així, Lleida.net va començar a cotitzar al a 1,18 euros per acció, amb una capitalitz­ació borsària de 18,9 milions d’euros, i ahir el títol va tancar en els 5,10 euros, amb un valor d’empresa de més de 79 milions d’euros. L’acció s’ha revaloritz­at un 392% des de començamen­t d’any. Sapena continua sent l’accionista majoritari, amb un 38% del capital, seguit per SEPI, Cántabro Catalana de Inversione­s i l’Empresa Nacional de Innovación, amb un 7% cadascú.

La companyia va facturar 13,6 milions d’euros el 2019, un 11% més que l’any 2018, però gairebé va quadruplic­ar els beneficis, que van arribar als 1,08 milions d’euros, després d’aconseguir equilibrar els seus comptes per primera vegada el 2018.

Lleida.net és una de les companyies tecnològiq­ues que s’han vist beneficiad­es per la digitalitz­ació accelerada que ha imposat la pandèmia, que ha obligat a buscar maneres de firmar contractes de manera remota a través d’internet. Així, en un comunicat assegura que en el segon trimestre ha aconseguit un resultat abans d’impostos de 273.000 euros, un 41% superior al de l’any anterior.

La firma convocarà junta d’accioniste­s al setembre per sortir a l’OTC Markets de Nova York

 ?? JORDI V. POU / LV ?? Sisco Sapena, fundador i director general de la tecnològic­a Lleida.net
JORDI V. POU / LV Sisco Sapena, fundador i director general de la tecnològic­a Lleida.net

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain