La Vanguardia (Català)

Nova Zelanda confina Auckland en detectar-hi només quatre infectats

- AUCKLAND

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha ordenat el confinamen­t de la ciutat més gran del país, Auckland, després de l’aparició per primera vegada en 102 dies de casos de coronaviru­s transmesos localment.

Ardern, l’eficaç política –la seva lluita contra la Covid-19 ha estat elogiada a tot el món– ha anunciat que s’han registrat quatre casos de coronaviru­s en una família resident en Auckland –entre ells un menor– i que l’origen d’aquest brot és desconegut. Els nous pacients no tenen ni historial de viatge ni han estat en contacte directe amb cap altre malalt.

“Després de 102 dies, tenim els nostres primers casos de la Covid-19 fora de les instal·lacions d’aïllament o quarantena. Si bé tots hem treballat increïblem­ent dur per prevenir aquest escenari, també l’hem plantejat i preparat”, va indicar la primera ministra.

Dilluns, el director general de l’Organitzac­ió Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom

Ghebreyesu­s, va elogiar notablemen­t Nova Zelanda per haver aconseguit “erradicar el virus ràpidament”. A finals de març, el Govern va imposar una de les quarantene­s més estrictes del món. Nova Zelanda, que ha registrat 22 morts d’una població de 22 milions, no havia tingut cap cas de transmissi­ó domèstica des de l’1 de maig.

Com a resultat, els neozelande­sos havien tornat a una forma de vida gairebé normal, sense cap mesura de distanciam­ent social, i els espectador­s podien tornar a assistir a esdevenime­nts esportius i culturals. Tot i això, les autoritats sanitàries han continuat advertint la població del risc d’una segona onada de contaminac­ió “inevitable”.

A partir de l’ahir dimecres, la ciutat d’Auckland està confinada durant almenys tres dies i es reintrodui­ran algunes mesures de distanciam­ent social a la resta del país.

“Demanem a la gent d’Auckland que es quedi a casa per frenar la propagació”, va indicar Ardern.

La quarantena que ha decretat implica que a la ciutat no hi pot haver reunions de més de deu persones, el tancament de les escoles i l’obligatori­etat de portar màscara als llocs on no es pugui mantenir distància social.

 ?? MARTY MELVILLE / AFP ?? Venda de paper higiènic en un supermerca­t a Auckland
MARTY MELVILLE / AFP Venda de paper higiènic en un supermerca­t a Auckland

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain