La Vanguardia (Català)

Andalusia estudia més mesures

-

Després de la polèmica arran d’una corrida de toros a El Puerto de Santa María, celebrada dijous en què no es van respectar les mesures de prevenció de la Covid-19, ahir el portaveu del Govern andalús, Elías Bendodo, va informar que demà dijous es fixarà la necessitat de mantenir un metre i mig de distància entre els espectador­s de les corrides de toros, cosa que reduirà l’aforament d’algunes places, que ara ja estan limitades a un 50%. Pel que fa a la corrida d’El Puerto de Santa María, Bendodo va explicar en una entrevista a Onda Cero que s’està analitzant la situació perquè hi ha “informació contradict­òria”, per la qual cosa va advocar per esperar a disposar de totes les dades.

D’altra banda, la Junta va reiterar ahir que la situació de la pandèmia en aquesta comunitat autònoma està “sota control”, però entén que “cal continuar prenent mesures” perquè continuï així, i ha fet una crida a la “responsabi­litat” dels joves, ja que aquest sector de la població és el que acumula la major part dels ingressos hospitalar­is dels últims dies. Ha dit això malgrat que Andalusia ha registrat el doble d’hospitalit­zats per la Covid19 els últims deu dies, després de passar de 60 ingressats l’1 d’agost, 9 d’ells a les UCI, als 121 d’ahir, 24 en cures intensives.

Bendodo va assenyalar que “la corba” de contagis a la comunitat “es va aplanant, i les dades dels dos últims dies van ser de minoració respecte a dies anteriors”.

A més a més, va defensar que gràcies al seguiment que fan els rastrejado­rs s’està aconseguin­t que “gairebé cap brot” detectat a Andalusia “sigui de més de deu contagis”. Amb tot, el conseller de la Presidènci­a va recordar que la Junta manté un pla d’autoavalua­ció pel qual cada 15 dies valora la situació de la pandèmia a Andalusia i “actualitze­m les mesures”, i va especifica­r que la pròxima cita serà demà dijous, quan es reunirà el comitè d’experts que assessora el govern autònom “per valorar la situació i anunciar les noves mesures” perquè la situació “estigui sota control” com fins ara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain