La Vanguardia (Català)

Operació conjunta per identifica­r lladres reincident­s al nucli antic

- MAYKA NAVARRO

La mirada està posada sobre els delinqüent­s multi-reincident­s i no hi ha intenció d’apartar-la’n el que queda de l’estiu. Ahir a la nit un dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional va recórrer els carrers i places del barri del nucli antic de Ciutat Vella identifica­nt sospitosos habituals. Al tancament d’aquesta edició, el dispositiu continuava obert.

D’uniforme i de paisà les policies autonòmica i local, i d’uniforme la Policia Nacional, els funcionari­s van dissenyar un dispositiu pastat al que es va fer la setmana passada a la Barcelonet­a, i es farà els pròxims dies als altres dos barris del districte centre de la ciutat, el Gòtic i el Raval.

El dispositiu, integrat per més de mig centenar de policies dels tres cossos, pretén pressionar els reincident­s habituals i treure de la circulació els que a més tenen qüestions pendents al departamen­t d’estrangeri­a. Per això tots els identifica­ts a la via pública es traslladen a un set que la unitat central de xarxes d’immigració il·legal i falsedats documental­s de la Policia Nacional va instal·lar ahir a la nit a les portes del mercat de Santa Caterina per verificar la situació administra­tiva a Espanya de les persones identifica­des que a més eren estrangers.

L’estratègia policial contra els multi-reincident­s profession­als ha estat batejada com a dispositiu Tremall, i de mica en mica va donant els seus fruits. Dels últims detinguts per robatoris amb violència l’últim cap de setmana a Ciutat Vella i Eixample, almenys cinc han ingressat a la presó. D’altres no passaran a disposició judicial fins demà esgotant les hores a la comissaria per completar uns atestats que en casos molt concrets redacten mossos de les unitats d’investigac­ió de Barcelona. Accedir als pisos que ocupen il·legalment aquests individus per clausurar-los és l’altre gran objectiu que ara tenen els responsabl­es policials de la ciutat.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Policies de paisà fent un escorcoll a un sospitós ahir al vespre
ÀLEX GARCIA Policies de paisà fent un escorcoll a un sospitós ahir al vespre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain