La Vanguardia (Català)

Clam del Camp de Tarragona per frenar els robatoris agrícoles

- ESTEVE GIRALT

Representa­nts d’Unió de Pagesos (UP) es van reunir ahir amb els comandamen­ts dels Mossos d’Esquadra i els agents rurals a l’edifici del 112 de Reus (Baix Camp) per abordar la problemàti­ca dels robatoris agrícoles en tot el Camp de Tarragona. L’allau de furts es repeteix cada estiu amb l’inici de la temporada de collites, després de les primeres varietats d’avellana recollides, la verema, la garrofa, l’oliva i l’ametlla, de manera progressiv­a des d’ara fins a la tardor.

El sindicat agrícola va expressar als representa­nts policials la preocupaci­ó del sector i els va demanar un increment de la vigilància a les zones rurals de comarques tradiciona­lment afectades pels robatoris, com el Baix Camp, l’Alt Camp i el Tarragonès. Els agricultor­s estan convençuts que l’única manera de dissuadir i prevenir els furts, una xacra per la pagesia, és amb l’augment dels efectius sobre el terreny, als camps i també a les vies d’accés.

“Cal intensific­ar les patrulles i la vigilància en els mesos que s’inicia la verema, es comença a collir l’avellana i l’ametlla i comença la collita de garrofa”, va alertar ahir Unió de Pagesos després de la reunió. El sindicat també va demanar als Mossos d’Esquadra

Unió de Pagesos demana més efectius policials i aturar la venda dels productes furtats als camps

que “vetllin per les zones hortícoles i augmentin els controls per evitar que el producte robat es posi en circulació”.

Els pagesos insisteixe­n en paral·lel en la necessitat de modificar el codi penal perquè els robatoris reiterats de part de la collita no quedin impunes, ja que la llei tipifica cada furt de fins a 300 euros en productes com una falta lleu.

En la mateixa reunió es va abordar ahir una problemàti­ca agreujada amb la pandèmia de la Covid-19. Després dels mesos de confinamen­t, amb l’arribada de la primavera, “es van accentuar les situacions d’insegureta­t en augmentar els casos de comportame­nts incívics” als camps més propers a les zones urbanes. Unió de Pagesos denuncia l’increment, amb la crisi econòmica i sanitària, dels abocaments de runa i la destrossa d’infraestru­ctures de reg, especialme­nt a la comarca del Tarragonès, on més pressió urbana pateixen les zones agrícoles.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain