La Vanguardia (Català)

Les escoles donaran el dinar a nens amb beca menjador confinats

- C. FARRERAS

Les targetes moneder que es van utilitzar durant el confinamen­t per substituir el dinar dels alumnes amb beca menjador no es tornaran a utilitzar si hi ha nous confinamen­ts. Ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va descartar aquest mètode per ineficaç (es trenquen, es perden, s’utilitzen malament, va dir) i insuficien­t, ja que no ha arribat a tots els que tenen beca menjador o necessitat d’un àpat diari.

En substituci­ó, es repartiran els menús de l’escola, tant si el confinamen­t és parcial (d’una sola classe) com complet, ja que la cuina del centre pot continuar funcionant, cosa que “salva llocs de treball”, va assenyalar el conseller en una compareixe­nça parlamentà­ria. “I no suposa un sobrecost”.

Educació està negociant amb entitats i associacio­ns de famílies que gestionen el servei de menjador per oferir l’opció de repartimen­t, malgrat que també es preveu la possibilit­at que sigui l’entorn de la família confinada qui s’encarregui de la recollida.

El conseller va comparèixe­r al Parlament a petició dels grups de l’oposició, que van exigir que donés compte de la seva gestió des del 13 de març, quan es va confinar la població i 144.000 alumnes més vulnerable­s van deixar de percebre el dinar. La conselleri­a va intentar pactar amb entitats de restauraci­ó que al seu torn van tancar, de manera que va implementa­r la targeta moneder, que les famílies podien utilitzar als supermerca­ts amb una despesa diària de quatre euros (excepte dies festius, incloent-hi Setmana Santa).

El període actiu de la targeta es va acabar al juny, i el Parlament va acordar que es mantingués, però Educació no ho va fer. Ahir Bargalló va explicar que la beca menjador no soluciona el problema de la pobresa infantil, que dobla el nombre de beques concedides (arriba a 280.000 nens) i que no arriba als alumnes més grans, amb jornades contínues. El conseller es va comprometr­e a ampliar els llindars de concessió i obrir cantines als instituts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain