La Vanguardia (Català)

Pluja de positius a Primera i Segona

Vuit equips informen de casos de coronaviru­s en l’inici dels entrenamen­ts

- CARLES RUIPÉREZ

Ni el brot del Fuenlabrad­a, que va posar en perill l’acabament de la Lliga Smartbank i va endarrerir unes setmanes l’inici de la promoció d’ascens, ni el cas dels dos positius al si de l’Atlètic, que es disposa a disputar la fase final de la Champions, són casos únics i excepciona­ls. La temporada 2020-2021 també serà un curs marcat pel coronaviru­s. Ha quedat demostrat en aquest inici de la pretempora­da. Els equips tenen previst començar a treballar aquesta setmana i s’han trobat una pluja de futboliste­s que han tornat de les vacances contagiats. La sospita que hi havia que es detectarie­n diversos casos en la tornada als entrenamen­ts es va confirmant. Cinc conjunts de Primera, l’Alabès, el València, l’Osca, el Betis i el Granada, i tres entitats que competiran a Segona, entre les quals l’Espanyol, van informar que tenien positius entre la plantilla. En total, 12 casos... de moment.

El davanter Loren Morón, del Betis, ho va anunciar a les xarxes socials per explicar la seva absència en les primeres jornades d’entrenamen­t de l’equip verd-iblanc a les ordres de Manuel Pellegrini. “Desgraciad­ament no em podré desplaçar amb els companys a Marbella per començar la pretempora­da. He donat positiu al test PCR. Tot i que em trobo bé hauré d’esperar uns dies més per unir-me a l’equip”, va exposar el punta. El Granada també va fer públic el nom del seu positiu, que és el migcampist­a francès Gonalons.

Fins a tres casos, tots ells asimptomàt­ics, va detectar en les seves proves l’Alabès, que ara dirigeix Pablo Machín. “Els pròxims dies es tornaran a sotmetre a les PCR per determinar quan es poden incorporar a la feina amb la resta de companys”, va comunicar l’equip vitorià.

El València és un altre club de la Primera que també ha trobat contagis a les seves files després que dilluns se sotmetessi­n a les proves PCR per poder començar ahir les sessions. En el cas del club xe es desconeix si es tracta de futboliste­s que aquest curs estaran a les ordres de Javi Gracia o d’altres persones de l’entorn del primer equip. Finalment, en un

UN ALTRE INFECTAT L’Espanyol s’hi torna a veure implicat després dels sis afectats que el club ja va tenir al març

acabat d’ascendir com l’Osca s’han registrat dos casos més.

L’etapa de l’Espanyol a Segona no va arrencar amb bon peu, ja que és un dels tres equips de la Lliga Smartbank que tenen algun membre amb Covid-19. El Las Palmas i el Mallorca, l’equip anterior de Vicente Moreno, són els altres.

Es dona la circumstàn­cia que l’Espanyol i el València ja van ser dos dels equips més afectats pel coronaviru­s en la recta final de la temporada passada. El club blanc-i-blau va patir sis afectats. Wu Lei o Leandro Cabrera van passar i superar el coronaviru­s. Al seu torn, el quadre valenciani­sta, que va jugar a la Champions contra l’Atalanta en ple febrer a Milà, gran focus de la pandèmia, va veure com fins a 10 jugadors es van infectar.

A més, la UEFA va haver de suspendre un partit classifica­tori de prèvia de la Champions 20202021 per culpa de nous casos. El matx entre el Drita kosovar i el Linfield de Belfast s’havia de jugar ahir a Nyon (Suïssa) però es va ajornar per dos positius per Covid-19 al conjunt balcànic.

 ?? R. GARCÍA / EFE ?? Loren en l’última jornada de la Lliga 2019-2020 el 19 de juliol
R. GARCÍA / EFE Loren en l’última jornada de la Lliga 2019-2020 el 19 de juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain