La Vanguardia (Català)

Heathrow diu que la quarantena escanya l’economia britànica

-

L’aeroport londinenc de Heathrow va culpar ahir el Govern del Regne Unit per les minses xifres de trànsit aeri del juliol, que no mostren a penes recuperaci­ó en un aeroport que normalment és el més freqüentat d’Europa.

La imposició d’una quarantena de 14 dies per a les persones que arriben de països amb altes taxes d’infecció per la Covid-19 significa que la Gran Bretanya està efectivame­nt aïllada de grans mercats, com els Estats Units, el Canadà i Singapur, va assenyalar la direcció de Heathrow en un comunicat.

Heathrow és propietat d’un grup d’inversors que inclou l’espanyola Ferrovial, l’Autoritat d’Inversions de Qatar i China Investment Corp.

El seu president, John Holland-Kaye, va assegurar que la decisió d’establir una quarantena “continua escanyant l’economia del Regne Unit”, amb la pèrdua de desenes de milers de llocs de treball, i va reiterar la petició que es facin proves de coronaviru­s a l’aeroport, per possibilit­ar els viatges mentre es protegeix la ciutadania contra una nova onada de la pandèmia.

Més de 860.000 passatgers van viatjar a través de Heathrow al juliol, un 88% menys que l’any anterior, però amb un lleuger augment en el trànsit des de l’inici de la pandèmia, impulsat per la creació per part del Govern del Regne Unit dels primers “corredors de viatge” el 4 de juliol. El trànsit de juny havia caigut un 95%.

Les aerolínies han suprimit tres cinquenes parts de les rutes habituals. Més de la meitat dels passatgers que van viatjar es van aventurar a destinacio­ns europees lliures de quarantena, va dir.

El Govern ha tornat a imposar la quarantena a les arribades d’Espanya, Luxemburg, Bèlgica, les Bahames i Andorra, entre altres destinacio­ns molt populars, malgrat que milers de britànics estan de vacances a l’estranger després de mesos de confinamen­t. A aquesta llista podria incorporar-se França: la setmana passada, el ministre de Finances, Rishi Sunak, va dir que el Govern no dubtaria a afegir més països a la llista de quarantene­s quan se li va preguntar sobre aquest país.

Segons el directiu de Heathrow, sense fer proves de la Covid19 als passatgers que arriben al país, “el Regne Unit només està jugant a una ruleta amb les quarantene­s”. Al seu parer, els tests podrien posar-se en marxa d’aquí dues setmanes, i es va oferir a treballar amb les autoritats britànique­s per decidir què fer després, en funció dels resultats de les proves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain