La Vanguardia (Català)

El PP obre contactes per tombar el decret dels romanents

Els populars s’uniran al manifest d’alcaldes contra la norma

-

El PP ha iniciat contactes amb tots els grups parlamenta­ris per intentar “derrotar” al Congrés el decret llei perquè els ajuntament­s cedeixin els romanents al Govern central i puguin disposar de 5.000 milions d’euros aquest any i el que ve per impulsar la recuperaci­ó econòmica.

Ho va anunciar ahir el vicesecret­ari de Política Territoria­l del PP, Antonio González Terol, a la clausura d’un acte dels populars a Marbella amb el president provincial del partit de Màlaga, Elías Bendodo, i l’alcaldessa de Marbella, María Ángeles Muñoz.

Terol va exigir al president del Govern central, Pedro Sánchez, que “abdiqui” de la intenció d’“expropiar” els estalvis dels ajuntament­s a través del reial decret llei aprovat després de l’acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). El dirigent popular va assegurar que es pretén que els consistori­s lliurin els fons “perquè se'ls tornin entre 12 i 17 anys i mentrestan­t no sabem per a què volen utilitzar-los, però potser és per desenvolup­ar l’agenda d’aquest govern social i comunista”.

Un decret que veu “discrimina­tori” i que creu que suposa establir un corralito i “la confiscaci­ó i robatori” dels romanents de tresoreria dels ajuntament­s, i sobre el qual va acusar la ministra d’Hisenda, María José Montero, de dir “moltes mentides”. Els populars han demanat la compareixe­nça de Montero al Congrés per tractar aquest tema.

Antonio González Terol va declarar que estan disposats a negociar. Així, va voler deixar clar que el PP sí que ha plantejat alternativ­es a aquest acord i va mostrar la disposició del partit de Pablo Casado a una modificaci­ó de la llei d’Estabilita­t Pressupost­ària “de manera immediata” a través del tràmit de lectura única per permetre que els ajuntament­s puguin gastar els romanents.

També va anunciar que el seu partit s’afegirà al manifest firmat per onze alcaldes de vuit formacions polítiques diferents en contra d’aquest decret “discrimina­tori i expropiato­ri” perquè, encara que són partits de diferent ideologia, el PP hi manté “un profund acord en el desacord” amb la nova normativa.

La iniciativa forma part d’una bateria de mesures del PP contra el decret del Govern que inclouen un recurs davant el Tribunal Constituci­onal i mocions en tots els ajuntament­s contra l’acord amb la FEMP.

 ?? EP ?? Antonio González Terol, María Ángeles Muñoz i Elías Bendodo van coincidir a la ciutat de Marbella
EP Antonio González Terol, María Ángeles Muñoz i Elías Bendodo van coincidir a la ciutat de Marbella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain