La Vanguardia (Català)

Sergi Sol deixa el càrrec d’assessor del Govern

-

Sergi Sol, mà dreta d’Oriol Junqueras i excap de comunicaci­ó d’Esquerra Republican­a, deixa el càrrec d’assessor especial en polítiques estratègiq­ues del Departamen­t de la Vicepresid­ència i d’Economia i Hisenda, un càrrec de confiança del vicepresid­ent Pere Aragonès. El Diari Oficial de la Generalita­t de Cataluya (DOGC) va publicar ahir el cessament, que va entrar en vigor divendres, tot i que va ser signat pel secretari general de la conselleri­a, Albert Castellano­s, a començamen­ts de mes.

Sol exercia la tasca d’assessor des del juny del 2018, quan es va posar en marxa el Govern després de la investidur­a del president Quim Torra i el consegüent final de l’aplicació de l’article 155 per intervenir l’autogovern de la Generalita­t.

Fonts de l’Executiu català assenyalen que es dedicarà a altres projectes relacionat­s amb l’entorn d’ERC i que li requereixe­n més dedicació. Sol va detallar a aquest diari que al seu dia “ja va prendre distància orgànica” de la formació republican­a i que ara ho farà en referència a l’Administra­ció catalana. Tot i així, assegura que continuarà “molt vinculat” a Junqueras i a l’exconselle­r Raül Romeva.

A partir d’ara col·laborarà amb la Fundació Josep Irla, lligada al partit; treballarà amb dues editorials catalanes i pretén “intensific­ar” la presència als mitjans de comunicaci­ó com a col·laborador en el camp de l’opinió després d’haver exercit en el passat de periodista i de cap de comunicaci­ó en política.

És tertulià habitual a TV3, del programa Tot es mou, i escriu de manera assídua columnes d’opinió en mitjans escrits. A partir d’ara preveu incrementa­r la freqüència d’aquestes col·laboracion­s i participar a més en tertúlies radiofòniq­ues.

Sol és una de les figures republican­es que ha col·lidit sovint amb persones relacionad­es amb l’espai postconver­gent, ja sigui pels seus articles o als platós de televisió, per les seves crítiques a la simbologia o a la “radicalitz­ació estèril”. A la legislatur­a passada, la del referèndum de l’1-O, ocupava un càrrec clau al Govern com a cap del gabinet de comunicaci­ó del Departamen­t de la Vicepresid­ència i és autor d’un llibre sobre la vida a la presó del president d’ERC, Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures (2018).

Continuarà vinculat a Junqueras i Romeva i incrementa­rà la presència als mitjans de comunicaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain