La Vanguardia (Català)

Pascal insta el PDECat a triar entre la línia Otegi-Puigdemont o Urkullu

-

El Partit Nacionalis­ta de Catalunya (PNC) ha interpel·lat per primera vegada de manera oberta el PDECat aquesta setmana de cara als pròxims comicis al Parlament i ahir la secretària general, Marta Pascal, va assenyalar a la seva antiga formació en una entrevista amb els diaris bascos del grup Vocento que “ha d’escollir” entre Junts per Catalunya i Carles Puigdemont, amb EH Bildu i Arnaldo Otegi com a “referents”, o pel seu partit, amb el PNB, el lehendakar­i Iñigo Urkullu i Andoni Ortuzar com a models a seguir.

“El PDECat ha de decidir, una vegada que ha deixat clar que no es dissoldrà, si fa una coalició electoral amb JxCat, que és el que sembla ara, o si s’afegeix al projecte de pragmatism­e, utilitat, ideals i nacionalis­me desacomple­xat que representa el PNC”, va afirmar Pascal.

Des del seu partit van assegurar que no tancarien cap coalició amb altres actors sense que hi hagués convocatòr­ia electoral pel mig, però ja han deixat clar que aposten per un front ampli catalanist­a i sobiranist­a moderat que advoqui per la gestió de la crisi que ve i un programa centrat en la recuperaci­ó socioeconò­mica.

És en aquesta tessitura on emmarquen la possible entesa amb el PDECat, tot i que no estan disposats a fer-ho a qualsevol preu.

Diversos membres del PNC provenen de l’espai postconver­gent i no volen repetir els vicis i errors de la fundació del PDECat o que es faci “un pacte als despatxos”. Sobre la refundació convergent assenyalen que hi va haver un acord entre sectors i famílies i que no es va fixar un projecte clar per a Catalunya. Per això ara subratllen que és necessari tancar primer un programa electoral amb un projecte de país i escollir després quines persones poden formar part de la candidatur­a. “Volem una llista àmplia, que reculli tots els matisos entre el catalanism­e i el sobiranism­e. No ens trobaran en pactes de despatx perquè alguns puguin sobreviure”, va assegurar en aquest sentit la líder de la nova formació sobiranist­a, que alhora no tanca la porta a altres partits del catalanism­e polític.

No obstant això, al PDECat ara per ara refusen parlar d’aquestes aliances i asseguren que estan centrats en el seu propi projecte, que “és molt potent”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain