La Vanguardia (Català)

Afluixa la calor

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Fa un mes us parlàvem de la canícula, l’època de l’any més càlida a la península Ibèrica. Aquesta va acabar ahir 15 d’agost i avui dia 16 ja tenim un canvi de masses d’aire, amb calor que ens donarà un respir. Per una altra banda, les tempestes no volen aturar-se i cada dia en un indret o altre van descarrega­nt amb intensitat, això sí, sempre molt localitzad­es. Aquest mes d’agost està essent molt desigual, trobant així zones amb molta precipitac­ió i d’altres on pràcticame­nt no hi ha plogut. Els propers 3 dies seguirem pendents de l’estat del cel, ja que ara aquí, ara allà, els ruixats es tornaran a presentar.

CATALUNYA

Des de bon matí ja tindrem intervals de núvols baixos, especialme­nt a punts del litoral, però s’aniran estenent ràpidament a l’interior. Al llarg de la tarda les nuvolades creixeran i esperem una nova tongada de ruixats al prelitoral i punts del nord-est, localment forts. Agafi el paraigua si ha d’anar per aquestes zones. Temperatur­a en descens, amb menys calor, però encara amb xafogor una mica intensa a la costa. Entre la nit i demà dilluns els ruixats es podran desplaçar a punts de la costa. Dimarts no acabarà de fer net, però a partir de dimecres l’anticicló, el sol i l’ascens dels termòmetre­s s’imposaran amb més claredat.

ESPANYA I EUROPA

Activa pertorbaci­ó a l’oest del continent, amb tempestes fortes entre França, sud de les Illes Britànique­s, Alemanya, Països Baixos i zones properes. També alguns ruixats a altres sistemes muntanyoso­s. Temperatur­a en descens a la meitat oest d’Europa, que es notarà especialme­nt entre demà i dimarts. A l’est temps més tranquil i mercuri en ascens. A Espanya creuarà un front pel nord-oest amb alguna precipitac­ió feble a Galícia i Astúries, amb fresca en aquestes zones. A la resta s’imposarà el sol amb ambient menys càlid. Entre demà i dimarts la pluja arribarà a més punts de la meitat nord peninsular, però al sud continuarà el temps estiuenc.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain