La Vanguardia (Català)

QUÈ DIUEN ELS ESTATUTS SOBRE LES ELECCIONS

-

1 D’acord amb l’article 43.1 dels estatuts del FC Barcelona, si el mandat s’acaba de manera natural, l’acte de la votació per elegir una nova junta directiva s’ha de celebrar entre el 15 de març i el 15 de juny, preferible­ment en dia de partit per garantir una àmplia participac­ió. La convocatòr­ia s’ha de fer durant els últims sis mesos de mandat i amb prou temps per complir el calendari electoral, que és del voltant de 35 dies. 2 Si el mandat s’acaba de manera abrupta, en canvi, la comissió gestora té tres mesos per convocar les eleccions. Aquesta junta gestora la presidiria el president de la comissió econòmica estatutàri­a, Carles Tusquets, que juntament amb el Síndic del Soci, Joan Manuel Trayter, nomenarien els seus membres. 3 L’article 35.4 dels estatuts del FC Barcelona, en què es recull el “cessament generalitz­at dels membres de la junta”, estipula el següent: si la dimissió, la renúncia o el cessament dels membres de la junta directiva té lloc d’una manera simultània i generalitz­ada, s’ha de constituir una comissió gestora que substituei­xi la junta directiva.

Es considera que el cessament té caràcter simultani i generalitz­at si es donen una sèrie de condiciona­nts:

a) Quan les vacants dins l’equip de govern siguin més d’un 50% del nombre de membres de la junta, en el moment del cessament, incloent-hi el president.

b) Quan les vacants siguin més d’un 75% del nombre de membres de la junta en el moment del cessament, encara que no afectin el president.

c) Sempre que la junta directiva estigui constituïd­a per menys de cinc persones.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain