La Vanguardia (Català)

Pendents del futur de Leo Messi

- ANAÏS MARTÍ

Aquest cop no hi va haver declaracio­ns de l’astre argentí, però la cara de desesperac­ió, indignació i frustració de Leo Messi sobre la gespa de Lisboa parla per si sola.

Des de fa mesos el capità avisava que aquest Barça necessitav­a alguna cosa més que una simple xerrada motivacion­al de jugadors, tècnics i directius amb frases com “ara per ara no ens arriba per guanyar la Champions”. Tot va adquirir la categoria de sisme quan les seves paraules a la gespa del Camp Nou, després que el Barça perdés contra l’Osasuna i digués adeu a la Lliga, fessin tremolar els fonaments de l’estadi blaugrana. En aquell moment va assenyalar directamen­t a la figura de Quique Setién, i, per elevació, a la directiva.

A partir d’aleshores una ombra allargada es va estendre pel temple blaugrana quan es van començar a filtrar informacio­ns que assenyalav­en els dubtes de l’argentí de cara a renovar el contracte que en l’actualitat el vincula al Barça fins al juny del 2021. “No en donaré detalls, però Leo Messi ha dit moltes vegades que acabarà la seva vida futbolísti­ca al Barça”, va dir Bartomeu per sortir del pas.

En un darrer intent d’omplir els pulmons d’oxigen i intentar convèncer que tot era possible a Europa, els ànims es van calmar momentània­ment en l’última jornada de lliga, quan el 10 va rebaixar el to i va signar una treva amb el tècnic càntabre.

Per primera vegada Messi va incloure Setién en les seves paraules d’una manera amable i conciliado­ra.“El principal és que vam fer autocrític­a de portes endins. Com va dir l’entrenador, també hem fet coses bé al llarg d’aquesta temporada”.

Amb aquelles paraules el 10 va voler tancar debats al voltant del present més immediat del tècnic càntabre, que va conduir l’equip en el desastre europeu de Lisboa.

La realitat és que, malgrat que els primers contactes entre el club i l’argentí anaven pel bon camí, els últims esdevenime­nts ocorreguts a la institució han fet que Messi es plantegi el seu futur més enllà del 2021. Ara se’n va de vacances, però estarà molt pendent de les decisions que es prenguin els pròxims dies a la cúpula institucio­nal, que es reunirà en una junta extraordin­ària prevista per demà.

De les pautes que caldrà seguir, de la convocatòr­ia d’eleccions, del nou tècnic i sobretot del nou projecte en dependrà que Messi entrevegi el seu futur blaugrana més enllà del 2021, una tasca gens fàcil, com seria gestionar la seva sortida.

Així i tot, cal no oblidar que té entre cella i cella disputar el Mundial de Qatar 2022 amb l’Argentina, el seu últim somni per complir i la seva gran assignatur­a pendent a banda de tornar a conquerir l’enyorada Champions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain