La Vanguardia (Català)

Messi al focus internacio­nal

Especialme­nt a l’Argentina i Portugal concentren en Leo “la humiliació del Barça”

-

La premsa internacio­nal s’ha fet ressò de la greu derrota blaugrana de Lisboa i en bona part han centrat les censures en Leo Messi, de qui es remarca que ha patit la pitjor derrota de la seva carrera esportiva. En l’anàlisi més global de l’actuació del Barcelona es parla gairebé amb unanimitat d’“humiliació” i en alguns casos s’aprofundei­x en la crisi del club, tantes vegades ajornada i amagada els últims temps.

Un dels millors exemples d’aquesta anàlisi detallada el podem llegir a les pàgines de The New York Times, que també suca pa en l’amplitud de la catàstrofe blaugrana. Després de repassar la trajectòri­a marcada per les doloroses derrotes de Roma i Liverpool, el seu redactor Rory Smith resumeix: “Va ser una brutal i despietada revelació quirúrgica de tot el que està malament al Barcelona. Gairebé no cal ni repassar la llarga llista, els errors de fitxatges, l’absència total de planificac­ió, les lluites internes a la sala de juntes, el malbaratam­ent negligent d’un llegat, però en l’espai de 90 minuts el Bayern ho va deixar tot al descobert”. El títol de la crònica és simple i contundent: “Bayern 8, Barcelona 2. Fi”. I rebla el subtítol: “Una garrotada als quarts de final de la Lliga de Campions mostra el Bayern Munic en el punt més alt del seu poder i el Barcelona al final del trajecte”.

A Itàlia, on es destaca especialme­nt l’absència d’equips espanyols a les semifinals de la Champions i el ressorgime­nt del futbol alemany (“benvinguts al futbol fluid”), també s’incideix en la transcendè­ncia històrica del marcador: “El Barça no encaixava vuit gols des del 1946”, explica La Gazzetta

dello Sport. Per la seva part, Tuttosport situa en portada un enorme “Pazzesco!” (boig) i un resum ràpid: “Històric Bayern, el Barça arrasat”. Per al Corriere dello Sport el 8-2 és “una humiliació”.

A França, lògicament, és referència L’Équipe. En la crònica principal, amb el títol “Les cadors de Munich” (els caps de Munic), s’assenyala que els teleespect­adors del partit “han viscut un pur moment d’història”, un sisme de la magnitud del Brasil-Alemanya del

Mundial 2014, un fet excepciona­l, irracional, que es mantindrà a la memòria durant un llarg temps i perseguirà les nits dels seguidors del Barça per sempre”.

On sobresurte­n les referèncie­s constants a Messi és a la premsa portuguesa. L’esportiu O Jogo titula “Demolição histórica”, amb una foto de l’argentí aguantant-se el front amb la mà dreta, i recorda que “des del 1958 cap equip no patia 8 gols en uns quarts de final”. Record tampoc no perdona l’argentí i en el seu cas passa de la demolició a la “Humilhação de Messi e companhia”. En la seva crònica, A Bola parla d’un Barcelona arrasat “en una nit històrica” i comenta que “el colós bavarès va humiliar completame­nt el Barcelona fins a arribar a l’increïble resultat de 8-2. El Bayern va fer el que va voler amb el Barcelona”.

A l’Argentina, l’esportiu Olé recorre a un joc de paraules (entre la vergonya i els vuit gols) per titular “Vergonzoch­o” i també centra la derrota en Messi amb el comentari “Pallissa inesborrab­le. El Barcelona va fer pena i Messi va patir la pitjor derrota de la seva història. [El] Bayern va ser una màquina”.

La fotografia d’un Messi abatut apareix en nombroses portades de la premsa generalist­a argentina. Al Clarín amb el titular “La pitjor nit de la història de Messi. L’argentí va voltar pel camp i no va gravitar mai”.

‘THE NEW YORK TIMES’ “Va ser una brutal i despietada revelació quirúrgica de tot el que està malament al Barcelona”

 ?? MANU FERNÁNDEZ / AP ?? Leo Messi és blanc de les crítiques en bona part de la premsa
MANU FERNÁNDEZ / AP Leo Messi és blanc de les crítiques en bona part de la premsa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain