La Vanguardia (Català)

Lisboa tampoc no és per a Pep

Un efectiu Lió deixa Guardiola sense Champions per vuitè curs seguit

- CARLES RUIPÉREZ

La Champions se li resisteix a Pep Guardiola des que va deixar el Barça. No la guanya des del 2011, no va a semifinals des del 2016 amb el Bayern i no hi ha estat mai a prop amb el Manchester City. Lisboa va tornar a ensenyar-li la sortida prematura a l’entrenador de Santpedor. El tècnic més influent de l’actualitat sembla víctima d’una maledicció al més pur estil de Béla Guttmann. El persegueix aquella fàtua. Ahir es va estavellar contra un Olympique de Lió molt més efectiu. De nou a la contra van eliminar Guardiola.

El tècnic es va equivocar en la primera part. Guardiola va canviar el sistema per jugar amb tres centrals –el de l’eix va ser Eric García, titular amb 19 anys– i dos carrilers. Però a diferència del Lió, només va posar Gündogan i Rodri pel centre i allà dins va estar en inferiorit­at contra els tres de l’Olympique. Una cosa que no els sol passar als equips de Pep. Però el pitjor desajust del City va ser apartar del rovell del joc De Bruyne. El belga és tan potent i polivalent que va començar gairebé com a extrem dret i allà va perdre capacitat d’influència.

Tot el perill citizen sortia de les botes de Sterling. En la primera arrera de la centella anglesa, va arribar a la línia de fons i el seu centre el va tallar Marçal quan Gabriel Jesus ja tenia el canó a punt.

El Lió va esperar clarament per jugar a la contra amb la velocitat d’Ekambi i Memphis. Això deixava molt risc per a la defensa del City, on Eric García va ser providenci­al en més d’una ocasió. Entre elles, la jugada del 0-1. El català va reaccionar rapidíssim davant un desmarcatg­e d’Ekambi. Li va birlar la pilota però el rebuig li va quedar a Cornet, que va marcar aprofitant que la porteria era buida per la mitja sortida precipitad­a d’Ederson, que pensava que la seva defensa no arribaria.

Rectificar és de savis i Guardiola, que va detectar l’error després del descans, va tornar a les essències. Va fer entrar Mahrez per Fernandinh­o, un dels centrals. I l’algerià com a extrem pur, unit a la reubicació de De Bruyne com a interior, va fer que el futbol fluís de forma natural. No va parar el City d’assetjar fins que va igualar el partit amb un golàs en què van participar Mahrez, Sterling i De Bruyne. L’anglès es va parar, va veure l’arribada del belga, que la va col·locar a la xarxa.

Quedaven 20 minuts i el gol rondava Lopes però un error a la sortida de Laporte va provocar l’1-2. La passada d’Aouar va obrir en canal la defensa i Moussa Dembélé no va perdonar sol davant Ederson.

Això obligava l’heroisme del City, que el va tenir a les botes de Sterling, el millor anglès, i incomprens­iblement va fallar l’empat a porta buida. Guardiola s’estirava els cabells que no té. I més quan del possible 2-2 es va passar a l’1-3. Dembélé va sentenciar. El Lió jugarà unes semifinals que el City no ha trepitjat en els quatre anys de Guardiola.

 ?? MIGUEL A. LOPES / AFP ?? Els jugadors de l’Olympique de Lió celebren un dels seus tres gols a l’Alvalade
MIGUEL A. LOPES / AFP Els jugadors de l’Olympique de Lió celebren un dels seus tres gols a l’Alvalade
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain