La Vanguardia (Català)

Dovizioso deixa Ducati, que obre la porta a Lorenzo

- T. LÓPEZ JORDÀ

L’anunci d’Andrea Dovizioso d’abandonar Ducati al final d’aquest Mundial 2020 va eclipsar la brillant pole que es va apuntar Maverick Viñales al GP d’Àustria. El pilot de Roses, que no sortia primer des d’Austràlia’19, es postula com a candidat a la victòria al Red Bull Ring, precisamen­t el circuit fetitxe de Dovizioso, que espera recuperar les seves opcions de títol des de la 4a plaça.

Va ser l’agent del pilot, Simone Battistell­a, qui va avançar que “no es donen les condicions” perquè Dovizioso, de 34 anys, continuï a

Ducati el curs pròxim, després de 8 temporades junts. Ho ratificave­n els dirigents de l’equip i posteriorm­ent el propi Dovi, enigmàtic, tot i que el motiu de fons de la ruptura seria la seva negativa a una dràstica reducció salarial que vol aplicar Ducati per la crisi del coronaviru­s. El pilot de Forlì és el tercer millor pagat de la graella, amb una retribució d’uns 6 milions anuals.

“Hi ha diverses maneres de córrer, i la meva és per jugar-me el campionat. La situació general m’ha portat a prendre aquesta decisió. Córrer per córrer, per a un pilot habituat a ser al davant, no té sentit”, va dir un Dovi ambigu. “Jo vull córrer (l’any vinent), però ara per ara no tinc cap pla B. La decisió ve per la situació que hi ha a Ducati en aquests moments”.

L’adeu de Dovizioso obre la porta a un retorn de Jorge Lorenzo, que competiria per la segona moto amb Bagnaia i Zarco. “Encara no tenim res decidit, ho farem abans de Misano. Volem continuar amb Zarco i Pecco. En Jorge és una opció que ha estat a sobre de la taula i pot ser que encara hi sigui”, va dir Paolo Ciabatti, director esportiu de Ducati. “En Jorge és un pilot important, el tenim al cor, però ja ho veurem...”, havia dit Davide Tardozzi, el cap d’equip dels bolonyesos.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain