La Vanguardia (Català)

Márquez diu adeu al 2020

Segons HRC, el campió “necessitar­à dos o tres mesos” més

- TONI LÓPEZ JORDÀ

El rei de MotoGP ha abdicat. El campió no podrà defensar la seva corona aquest 2020. Segons ha comunicat el Repsol Honda Team, Marc Márquez “necessitar­à entre dos i tres mesos” (més, a comptar des d’ara) per recuperar-se, abans de pujar de nou a la moto. Això significa que el pilot de Cervera no arribaria almenys fins a l’octubre o el novembre, amb el campionat al tram final. “Ja no ens plantegem poder lluitar pel títol”, admeten des de l’equip.

En principi s’esperava que Márquez, operat de l’húmer dret per segona vegada el 3 d’agost, tornés a competir en un termini d’entre 4 i 6 setmanes; és a dir, descartats Brno i les dues curses austríaque­s, confiava a tornar a la següent cita, a Misano, el 13 de setembre. Però no. Ni l’operació ni la recuperaci­ó no han anat com s’esperava. La segona intervenci­ó –per instal·lar-li un nova placa de titani amb 12 claus– va ser massa traumàtica i necessita més temps de recuperaci­ó.

Per això, segons Honda, Marc “continuarà amb el seu període de recuperaci­ó les setmanes vinents”, després d’haver consultat diversos especialis­tes en traumatolo­gia, com els del centre de tecnificac­ió de Red Bull a Àustria, que li han aconsellat calma i repòs. Així que el pilot i HRC han decidit “modificar el pla previst de recuperaci­ó” i no precipitar­se. L’objectiu del pilot i de l’equip “és tornar a la competició quan el braç estigui totalment recuperat, i s’estima que necessitar­à entre dos i tres mesos” abans de poder pujar a la moto. Així que HRC no “es marca un gran premi concret per a la tornada” del campió.

Segons aquests plans, Márquez, que ja s’ha perdut 4 curses, s’absentarà fins a l’octubre o el novembre; és a dir, es perdrà entre 5 i 8 curses de les 9 que queden: adeu a gairebé tot el curs.

Segons el team manager, Alberto Puig, la voluntat de l’equip és no precipitar-se: “després de la segona operació hem dit que l’únic termini que hi ha és que estigui recuperat al 100% de la lesió. No ens volem precipitar”.

 ?? AFP7 / EP ?? Márquez es va trencar l’húmer a la primera cursa el 19 de juliol
AFP7 / EP Márquez es va trencar l’húmer a la primera cursa el 19 de juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain