La Vanguardia (Català)

Arrestat un home a Terrassa per haver matat la seva germana

- TERRASSA

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte a primera hora de la nit un home de 46 anys a Terrassa per presumptam­ent haver matat la seva germana, de 51, segons va informar ahir el cos policial. El presumpte homicida, un veí d’aquesta localitat del Vallès Occidental i de nacionalit­at espanyola, estava previst que passés ben aviat a disposició judicial.

Els fets van tenir lloc cap a un quart de deu del vespre, quan hi va haver una agressió en un domicili de l’avinguda Josep Tarradella­s, on es van desplaçar efectius dels Mossos i tres ambulàncie­s del SEM. Quan hi van arribar, van veure que la dona era morta. Els agents van detenir el germà, que també era a l’immoble, com a presumpte autor de l’homicidi. Fonts pròximes al cas van informar que hauria atacat la víctima amb una arma blanca.

L’arrestat té antecedent­s per maltractam­ent en l’àmbit domèstic i amenaces lleus. Se l’havia condemnat a una pena de presó de sis mesos per uns fets registrats l’1 de maig del 2019 contra la seva germana, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però es va suspendre a canvi de l’allunyamen­t de la víctima durant sis mesos i el seu ingrés en un centre de desintoxic­ació, condicions totes dues que, segons el TSJC, va complir.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va lamentar els fets. Per mitjà de Twitter va expressar “ràbia, impotència i profunda tristesa” davant els fets i va comunicar la convocatòr­ia d’un minut de silenci ahir a la tarda i d’una reunió de la Taula de Feminicidi de la ciutat vallesana. L’alcalde va acabar tot dient que no desistirà “fins a erradicar la barbàrie masclista”.

El Govern de la Generalita­t també va condemnar els fets i va expressar “un sentit condol a la família de la víctima”. A través d’un comunicat, la consellera de la Presidènci­a i portaveu, Meritxell

Budó, va reiterar “el compromís” de l’Executiu català “per avançar en l’erradicaci­ó de les violències masclistes i la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilit­zació, detecció, atenció i recuperaci­ó de les dones i els seus nens”.

CC.OO. també va denunciar el crim. En un comunicat, el sindicat va dir que estava “indignat” per l’homicidi i va exigir que els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una “qüestió d’Estat”, amb l’objectiu de construir una societat en què les dones “puguin viure lliures de qualsevol de les violències”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain