La Vanguardia (Català)

Temps estiuenc demà i dimecres

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

Si mirem a l’horitzó, ja podem veure l’ocàs d’un mes d’agost que vindrà amb canvis notables al nostre territori. L’atmosfera va inestabili­tzant-se al continent. De fet, ja ens ha mostrat indicis de dinamisme amb profundes pertorbaci­ons que han anat escombrant les Illes Britànique­s i Escandinàv­ia durant els últims dies. La inestabili­tat també podria arribar aquí durant el segon tram de la setmana, el que ens fa pensar que la calor més intensa de l’estiu té data de caducitat, almenys per a l’agost. Tot i això, abans d’arribar a aquest escenari tindrem 48 hores, dimarts i dimecres, de calor moderada i calma.

CATALUNYA

Nuvolosita­t espessa amb algun ruixat dispers al litoral central i obertura de clarianes amb el pas de les hores. També trobarem núvols baixos al nord-est mentre que a la resta de la geografia catalana tindrem el cel destapat. La temperatur­a encara podrà baixar lleugerame­nt i l’ambient serà agradable per ser finals d’agost. Demà i dimecres predomini del sol i mercuri a l’alça, ambient moderadame­nt càlid. Dijous ens trobarem a les portes d’un canvi de temps amb els primers xàfecs al Pirineu i divendres i el cap de setmana les tempestes s’estendran a moltes comarques amb una davallada dels termòmetre­s. Obri finestres, amb el permís dels llamps, per ventilar els habitatges, l’ambient refrescarà.

ESPANYA I EUROPA

Profunda borrasca ancorada a l’oest de Noruega amb precipitac­ions a la península escandinav­a i temps insegur a les costes dels països atlàntics. Inestabili­tat al nord d’Itàlia, països adriàtics i Europa de l’est, més estable a la resta. Demà arribarà una altra pertorbaci­ó a les Illes Britànique­s amb pluges abundants i ambient fresc. Situació més tranquil·la a Espanya amb tan sols intervals de núvols prims i calor plenament estiuenca al sud-oest. No hauran de preocupar-se per l’estat del cel fins a pràcticame­nt divendres, quan podria arribar un front amb ruixats al nord. Calor moderada a les Canàries, intensific­antse a mitjans de setmana.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain