La Vanguardia (Català)

Pjanic, positiu per coronaviru­s

El nou fitxatge blaugrana no podrà anar a Barcelona fins d’aquí 15 dies

- ANAÏS MARTÍ

El Barça de Koeman arrencarà el diumenge 31 d’agost sense una de les seves noves cares. El bosnià Miralem Pjanic va donar positiu per coronaviru­s després de sotmetre’s a una prova PCR que es va fer dissabte després d’haver sentit algunes molèsties. El club blaugrana va anunciar que el seu nou fitxatge està aïllat a Torí i que no es desplaçarà a la Ciutat Comtal fins d’aquí a 15 dies.

Amb el calendari actual, Pjanic només tindrà set dies per preparar l’inici de Lliga previst per al 12 de setembre, tot i que no es descarta que s’ajorni la primera jornada per als equips que van jugar la Champions. Precisamen­t la desfeta europea del Barça a Lisboa va posar en evidència el canvi de rumb que requereix l’entitat culer, incloenthi inversions i operacions en un dels mercats de fitxatges més limitats i complexos de la història.

Pjanic, que va acabar el curs amb el Juventus, va ser de les primeres incorporac­ions que es van segellar el 29 de juny per 60 milions d’euros, més cinc en variables. A canvi, el club torinès va comprar Arthur Melo per 72 milions (més deu possibles en variables) en una operació de maquillatg­e financer. El brasiler, que no va voler incorporar­se a la dinàmica de l’equip per preparar la Champions, sí que viatjarà a Torí.

Mentrestan­t, l’entitat blaugrana, víctima només d’una crisi esportiva a ulls del president Bartomeu, ha perfilat amb Koeman l’estratègia que cal seguir a la finestra de fitxatges que s’estén fins al 5 d’octubre. Tots els moviments que hi pugui haver es faran sempre sota la premissa que per incorporar sang nova a una plantilla envellida –la mitjana d’edat a Lisboa va ser de 29 anys i 329 dies– cal facilitar, exposar i induir sortides de jugadors que fins ara tenien el cartell d’intocables.

Avui comença la setmana més difícil per a l’entitat blaugrana. És el moment de dur a terme aquelles trucades que ningú no vol fer, com ara als capitans, per poder reforçar tres posicions: el 9, el centre de la defensa i el lateral esquerre.

Al voltant de la posició de pivot i de lateral graviten dues de les converses pendents més importants. Amb un dels capitans, el fins ara intocable Sergio Busquets, amb contracte fins al 2023 i amb Jordi Alba, que als seus 31 anys té segellat el vincle amb el Barça fins al 2024 i sense gairebé competènci­a en aquest

CONVERSES PENDENTS Els pesos pesants de la plantilla començaran a saber avui què espera d’ells Ronald Koeman

lateral esquerre per reforçar.

El Barça ja ha posat a la venda al seu poc reclamat recanvi Júnior Firpo, que podria entrar a l’operació més difícil del mercat, la de Lautaro Martínez, i anarse’n a l’Inter de Milà. El club blaugrana vol iniciar al setembre l’ofensiva final per l’argentí.

Abans cal conversar amb Luis Suárez, un altre dels pesos pesants del vestidor que vol finalitzar el curs amb el Barça encara que sigui de suplent. El seu desig és continuar acompanyan­t l’absolutame­nt (encara que no vulgui) intransfer­ible Leo Messi.

 ?? VALERIO PENNICINO / GETTY ?? Miralem Pjanic
VALERIO PENNICINO / GETTY Miralem Pjanic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain