La Vanguardia (Català)

Els retocs de Cortés

El potencial ofensiu del Wolfsburg planteja certs canvis a l’onze del Barça

- ORIOL DOTRAS

Lluís Cortés va acabar satisfet amb el partit de les seves jugadores contra l’Atlètic de Madrid. Només li va saber greu la falta d’encert als metres finals, que va atribuir a la falta de rodatge de l’equip. Una última passada precipitad­a, un cara a cara frustrat, la finor necessària a l’hora de definir...

La veritat és que han estat gairebé sis mesos sense competir. L’espera s’ha fet eterna i tornar a les sensacions immillorab­les anteriors a la pandèmia no és una cosa que s’aconseguei­xi de la nit al dia. Tanmateix, aquest format de Champions no espera ningú, i menys si davant hi ha un dels grans equips del futbol europeu, com ara el Wolfsburg. És urgent recuperar la inspiració a les semifinals de demà a Anoeta i per això s’espera alguna modificaci­ó a l’onze, també pensant en el potencial a dalt de les alemanyes.

La possibilit­at de veure de nou Jenni Hermoso i Asisat Oshoala juntes des del primer moment sembla menys probable. Això suposa endarrerir la davantera espanyola com a falsa interior per jugar amb plena llibertat de moviment per la zona del 10. Des d’aquí va encendre la llum del seu equip. Va fer dues passades a l’espai sensaciona­ls, desaprofit­ades per la nigeriana i Caroline Graham quan ho tenien tot de cara per marcar.

L’estil del Barça és innegociab­le. Donarà a la pilota el protagonis­me que mereix, però contra un rival tan potent en l’aspecte físic i que basa el seu joc en les transicion­s ràpides si té espai serà difícil veure una alineació tan ofensiva, almenys de bon començamen­t. L’opció lògica seria aportar més estabilita­t al centre del camp. Alèxia Putellas és intocable, de manera que les altres dues posicions se les repartiran quatre jugadores. A més del seu gol, la presència física de Kheira Hamraoui contra rivals tan corpulente­s com Syrstad Engen o Alexandra Popp li dona bastants punts per repetir. Que jugui de migcampist­a o no dependrà de si Cortés es decanta per Patri Guijarro. La mallorquin­a no estava en plenitud de condicions per al partit de quarts, tot i que ahir ja va entrenar a Lezama amb total normalitat abans de marxar cap a Sant Sebastià. Si es troba al cent per cent, no sol fallar mai a les grans cites. Jugaria de pivot i Hamraoui uns metres per davant. És una peça fonamental per la seva aportació a la sortida des del darrere i per la seva lectura dels partits. No s’ha de descartar tampoc l’opció d’Aitana Bonmatí, jugadora associativ­a i ràpida en el replegamen­t, i, potser, la de la capitana Vicky Losada, també amb talent i un ampli bagatge.

En la línia ofensiva, Martens i Graham semblen inamovible­s, però la glopada d’aire fresc que va suposar l’entrada de Caldentey contra el conjunt matalasser li podria valer per ser titular. El tècnic català en valora sempre el treball incansable i no tindria objeccions a l’hora de fer seure a la banqueta alguna de les dues estrelles estrangere­s.

Menys canvis hi haurà a priori a la rereguarda. L’única opció seria endarrerir Guijarro, una cosa que ja es va veure durant la temporada i també al segon amistós contra el Montpeller d’aquest estiu. Amb Sandra Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira, Mapi León i Leila Ouahabi formen la línia defensiva habitual, la mateixa que va jugar la final contra el Lió l’any anterior. Contenir Pernille-Harder i tot el seu arsenal serà el nou repte.

NO VA JUGAR A QUARTS PER PRECAUCIÓ Patri Guijarro es va entrenar amb normalitat abans d’anar a Sant Sebastià i se l’espera d’entrada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain