La Vanguardia (Català)

Lesió de Piqué i derrota al Wanda (1-0)

El central, de 33 anys, es lesiona amb un esquinç al genoll dret i deixa coix el Barça

- CARLES RUIPÉREZ

Com més va pitjor. La temporada del Barcelona té aires de plaga bíblica. Tot pot empitjorar sempre. Per ara tot el que es podia torçar s’ha girat en contra dels interessos del Barça. Primer es va trencar Ansu Fati. Ahir va fer crac Gerard Piqué. I amb ell tota l’estabilita­t del Barça de Koeman. El jove davanter era l’home més en forma de l’equip. El central, el més veterà de la plantilla, era un dels bastions del vestidor, per ascendènci­a i per rendiment. Primer es va quedar sense gol. Ara es veu privat de la seva cuirassa i del seu cor. Tot el que es va emportar del Metropolit­ano va ser negatiu. Catacrac a les esperances a la Lliga.

“Si pogués clonar un jugador del ‘dream team’, seria jo”, va dir un dia Koeman en roda de premsa. Va ser una broma que ara s’ha convertit en profètica perquè el Barcelona va del tot coix en centrals. Ja venia curt d’efectius des del principi de la temporada, però ara mateix només té Lenglet sa de la primera plantilla.

A Piqué li va caure Correa a sobre i li va doblegar el genoll. L’argentí va sortir rodolant després d’una topada amb Alba i va atropellar el central, que no s’ho esperava. Tenia el peu dret gairebé clavat a la gespa i l’articulaci­ó se li va girar. Se li va flexionar cap enrere mentre la bota no es movia. Una flexió del tot antinatura­l amb el genoll sense protegir. Mala pinta. El defensa en va sortir d’un salt i va caure queixant-se.

El van atendre a la gespa però de seguida van demanar el canvi a la banqueta. Amb prou feines podia recolzar el peu i caminar. Es va haver de retirar agafat al doctor i a un auxiliar. La primera exploració parla d’un esquinç. Avui se li faran més proves.

En tota la seva carrera, el central havia esquivat les baixes de gravetat.

SENSE TORN DE CANVIS Sergi Roberto es va lesionar a la cuixa de la cama dreta en un xut i va deixar l’equip amb deu

No ha tingut cap lesió dolenta de genoll o de tendons que hagi necessitat cirurgia. Només el 2014 va estar més d’un mes aturat per una fissura a la cintura que se li va complicar. A punt de fer 34 anys (al febrer), el futbolista no va poder evitar de pensar en el pitjor quan deixava el terreny de joc. Uns quants cops es va posar les mans a la cara per tapar-se-la. Es retirava enfonsat anímicamen­t pensant que seria dur tornar. Senyal de dolor i de ser conscient que el cop era dur per a ell i per a l’equip.

El Barça es va presentar al camp de l’Atlètic amb dos centrals i Mingueza, del filial. Araújo encara està lesionat després de caure a Torí mentre que Umtiti ni tan sols ha debutat. La planificac­ió no ha ajudat en aquesta posició. Es va vendre Jorge Cuenca quan se sabia que era molt difícil que Eric Garcia (City) arribés. Així doncs, De Jong es va haver de situar de central en un Barça que també va perdre Sergi Roberto per una lesió muscular al recte femoral de la cuixa dreta. Va deixar l’equip amb deu perquè ja no quedaven més torns de canvis.

“Força, Gerard. Espero que no sigui res”, el va animar a les xarxes Carles Puyol, amic i exparella a la defensa. “Esperem que sigui lleu”, escrivia Javier Mascherano des de l’Argentina, el seu company a les finals de Wembley i Berlín, que s’acaba de retirar, amb l’emoticona d’oració. “Que es recuperi com més aviat millor”, va desitjar Pedri. El diagnòstic té amb l’ai al cor el barcelonis­me. “Estic preocupat”, va admetre Koeman. Les alarmes estan enceses.

 ??  ??
 ?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? Gerard Piqué tapant-se la cara pel dolor mentre es retira de la gespa al minut 62
GABRIEL BOUYS / AFP Gerard Piqué tapant-se la cara pel dolor mentre es retira de la gespa al minut 62

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain