La Vanguardia (Català)

El PDECat confia als alcaldes el pes de les candidatur­es del 14-F

- JOSEP GISBERT

Un cop sabut que el candidat del PDECat a la presidènci­a de la Generalita­t en les pròximes eleccions catalanes serà l’exconselle­ra Àngels Chacón, el pes de les candidatur­es del conjunt de circumscri­pcions correspond­rà bàsicament als alcaldes, que són un dels actius principals que pot exhibir el partit després de la ruptura amb JxCat. Un actiu a què ahir va dedicar la jornada, aquest any telemàtica, del món municipal.

En aquest context, i a falta de la culminació dels respectius processos de primàries, l’alcalde de Mollerussa, que a més és el portaveu de la formació, Marc Solsona, encapçalar­à la llista de Lleida per al 14-F, i el de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, té tots els números per situar-se al capdavant de la de Girona, mentre que per a la de Tarragona també es pensa en un representa­nt de l’àmbit local. “Em sento molt orgullosa de la mirada municipal; representa valors que defenso i que vull incorporar a la llista electoral”, va defensar en la seva al·locució als càrrecs locals i territoria­ls del PDECat l’extitular d’Empresa i Coneixemen­t de la Generalita­t, que va lamentar que aquesta legislatur­a sigui la que ha tingut un nombre d’alcaldes més baix al Parlament.

Alguns dels alcaldes que conserva el partit –uns 150– està previst que acompanyin la candidata a les llistes, sobretot per remarcar

El batlle de Mollerussa encapçalar­à la llista de Lleida i el de Lloret de Mar es perfila per a la de Girona

l’exemple de “bon govern” que entén que represente­n. Una qualitat que Chacón va aprofitar per contraposa­r al desgavell protagonit­zat al llarg de la setmana pels socis del Govern, per bé que sense esmentar explícitam­ent ni JxCat ni ERC. “Els últims dies hem estat sotmesos a més baralles que solucions, a més rumors que certeses, a més errors que encerts, i el nostre país, en la situació actual, necessita el contrari: necessita els valors que represente­u, el bon govern, el talent, la proximitat, el compromís, el rigor, el consens i el lideratge”, va subratllar.

L’exconselle­ra també va recordar el “paper clau” que han tingut els alcaldes del PDECat l’1-O i va reivindica­r que el partit no s’ha apartat d’aquest esperit. “Una altra cosa és que ens en vulguin apartar, que és molt diferent”, va lamentar, mentre que es comprometi­a a “no desistir en l’objectiu d’esdevenir un país lliure, però tocant de peus a terra”. El pròxim pas del PDECat cap al 14-F és la confecció del programa electoral, que al seu president, David Bonvehí, li agradaria tenir tancat abans d’acabar l’any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain