La Vanguardia (Català)

La Guàrdia Urbana repel·leix a trets una agressió amb ganivet

La policia va arribar a la tarda per l’avís que un home, una persona sense llar, estava “provocant molèsties” al passeig Sant Joan

- RAÚL MONTILLA

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va obrir foc ahir a la tarda contra una persona quan, presumptam­ent, es va llançar contra ells per agredir-los amb un ganivet. Els fets van tenir lloc en ple carrer, quan ja era de nit, però tan sols passaven cinc minuts de dos quarts de set de la tarda. L’agressor, que va resultar ferit greu pel tret disparat per un dels agents, al tancament d’aquesta edició estava estable i pendent de ser intervingu­t d’urgència en l’hospital de Sant Pau.

Segons va explicar el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, en una compareixe­nça d’urgència que va tenir lloc quan ni tan sols havien passat dues hores, els agents es van desplaçar al lloc dels fets per donar resposta a una avís ciutadà. Al número 44 del passeig de Sant Joan, a l’altura de l’encreuamen­t amb Ausiàs March, hi havia un home que estava “provocant molèsties” a més persones i que estava molt alterat, si bé llavors no es tenia constància que estigués en possessió d’una arma blanca i que l’estigués esgrimint contra algú.

El màxim responsabl­e de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament va explicar que els agents, quan van arribar i baixar del cotxe patrulla, es van trobar una persona molt alterada que, quan es va adonar de la presència dels agents es va llançar contra ells en actitud agressiva, amenaçador i brandant un ganivet de grans dimensions.“En aquell moment un dels agents ha tret l’arma i ha disparat dues vegades, un tret ha impactat contra ell”, va explicar el tinent d’alcalde. Una bala va arribar a l’abdomen del presumpte agressor. Els dos agents van resultar il·lesos.

El regidor va assenyalar que l’atacant, i també ferit greu, és un home de 43 anys i d’origen hongarès, “una persona vulnerable”, és a dir, un sensesostr­e que podria ser habitual a la zona on freqüentav­a un banc i del qual es desconeix ara per ara si disposa d’antecedent­s policials. L’Ajuntament, després dels fets, va activar els seus serveis socials, a causa de la condició del ferit, però també per comprovar si és dins d’algun dels diversos circuits assistenci­als de l’Ajuntament.

Després de l’atac, el tinent d’alcalde, “en un exercici de transparèn­cia”, a més de l’alcaldessa Ada Colau, també va informar els portaveus de tots els grups municipals.

Arran del que ha passat, els Mossos d’Esquadra han obert una investigac­ió per aclarir les circumstàn­cies de l’intent d’atac del qual va ser objecte la patrulla de la Guàrdia Urbana. El mateix cos municipal també ha iniciat les indagacion­s malgrat que, en aquest cas, siguin de caràcter intern.

“Hem d’investigar tot el que ha passat”, va explicar Batlle, si bé va defensar d’inici el paper dels agents. “Per la informació de què disposem s’han vist amenaçats i han utilitzat l’arma de foc”, va manifestar el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció.

“Ha estat una intervenci­ó ràpida. De poca estona, però pel que sembla hi havia una actitud molt agressiva per part d’aquesta persona”, va afegir el regidor.

L’AGRESSOR Es tractaria d’un home de 43 anys i origen hongarès que vivia al carrer

LES INDAGACION­S Els Mossos d’Esquadra han obert una investigac­ió sobre els fets

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Uns agents buscant proves i investigan­t el que ha passat a l’altura del número 44 del passeig de Sant Joan
MANÉ ESPINOSA Uns agents buscant proves i investigan­t el que ha passat a l’altura del número 44 del passeig de Sant Joan
 ?? LVG ??
LVG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain