La Vanguardia (Català)

Els Mossos investigue­n una agressió transfòbic­a

La Fiscalia de Delictes d’Odi ha obert indagacion­s per l’atac denunciat per una jove de 19 anys a Barcelona

-

Des de fa mesos l’Observator­i Contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) denuncia que aquest any 2020 està sent un dels pitjors pel que fa a agressions contra la diversitat sexual: divendres en va tenir lloc una més en ple carrer de Barcelona.

La víctima és una jove transsexua­l de 19 anys que va lamentar la pallissa que va patir a les xarxes socials, i que també va interposar una denúncia a la comissaria de la policia autonòmica a les Corts. Els Mossos d’Esquadra, en coordinaci­ó amb la Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona, han obert diligèncie­s per investigar l’agressió i identifica­r els agressors.

Segons va explicar ahir la víctima a través de les xarxes socials, els fets es van produir divendres quan només sortir de casa seva va ser insultada i tot seguit colpejada. “Soc una noia normal de 19 anys. Soc transsexua­l, sí, però és que això no em fa menys normal, no em fa un ogre. Tinc dret a sortir al carrer, tinc dret a fer amb les meves xarxes socials el que jo vulgui i tinc tots els drets que hauria de tenir tothom”, va declarar la víctima.

El president del Parlament,

Roger Torrent, i l’alcaldessa Ada Colau van mostrar el seu suport i condemna, com ho va fer també l’Observator­i que va convocar a penjar avui als balcons la bandera trans.

Segons dades de l’OCH, aquest any ja s’han registrat 163 agressions contra la diversitat sexual a Catalunya, en tot just dos mesos i mig gairebé mig centenar.

 ?? TWITTER | @EVACASTT ?? Imatge que la mateixa víctima va compartir a les xarxes socials
TWITTER | @EVACASTT Imatge que la mateixa víctima va compartir a les xarxes socials

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain