La Vanguardia (Català)

Primer tast hivernal

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Els primers freds de la temporada s’han fet esperar, però finalment han arribat al nostre territori per quedar-se uns dies. La irrupció d’una massa una mica freda i eixuta, que es va despenjar entre divendres i ahir dissabte, no només ha retornat l’ambient tardorenc, sinó que a més ens ha donat un primer tast hivernal, el qual es troba en girant la cantonada. Les albades d’aquest cap de setmana ens han atorgat les primeres glaçades en zones interiors i una sensació de fred moderat a les grans ciutats del litoral i prelitoral. Els dies vinents, malgrat l’arribada de masses temperades, l’ambient es mantindrà fred durant la nit, conservin la roba d’abrigar.

CATALUNYA

Anticicló ben consolidat al damunt i temps sense novetats. Diumenge assolellat amb algun núvol decoratiu i vent en calma o molt feble. Temperatur­a estable, ambient fred al matí i suau al migdia. Demà tornen les boires a les planes interiors, més persistent­s a Lleida i no descartem alguna boira gebradora local. Dimarts estable marcat per l’arribada de núvols alts, indicadors d’un possible canvi de temps. Dimecres es retira l’anticicló i entrarà en joc un centre de baixes pressions que ens faria obrir el paraigua a partir de dijous en algunes comarques. Ho anirem concretant.

ESPANYA I EUROPA

Avui temps tranquil amb nuvolosita­t escassa a la major part del continent, tan sols trobarem algunes àrees d’inestabili­tat als països bàltics, sud d’Itàlia i oest d’Escandinàv­ia. Canvi de patró a partir de dimarts amb la retirada de l’anticicló i l’arribada progressiv­a de profundes borrasques atlàntique­s. A Espanya, avui i demà cel serè i mercuri a ratlla. Primers plugims dimarts a les Canàries per una borrasca que dimecres incrementa­rà la nuvolosita­t arreu del país i descarrega­rà precipitac­ions en la meitat oest i sud. Durant el segon tram de setmana la inestabili­tat es podria traslladar cap a la regió mediterràn­ia.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain