La Vanguardia (Català)

El Govern rectifica i permet que les sales de concert obrin demà

-

El Diari Oficial de la Generalita­t (DOGC) va publicar ahir la resolució sobre el pla de desescalad­a, que comença demà, i n’excloïa les sales de concert. Tot i això, hores després, quan des de l’Associació de Sales de Concert de Catalunya (Asacc) ja es qualificav­a la decisió de “vergonyosa”, es va comunicar que es tractava d’un error i que es publicarà una modificaci­ó d’aquesta resolució que farà possible que les sales de concert reobrin dilluns fins a les 21.30 hores.

El punt conflictiu de la normativa és l’apartat 11.1, que preveu la reobertura fins a un màxim d’un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones per a les activitats culturals, amb les excepcions següents: “Es manté la suspensió de l’obertura al públic dels establimen­ts amb llicència per a l’exercici de les activitats recreative­s musicals de cafè teatre, cafè concert i sales de concert”. Aquesta suspensió contradeia els anuncis fets durant la setmana i immediatam­ent va despertar la indignació dels propietari­s de sales de concert, després d’una setmana tensa amb filtracion­s i polèmiques internes dins el mateix Govern. Amb tot, els departamen­ts de Salut, Cultura i Interior van explicar que es tracta d’un “error”.

A través de Twitter, l’Asacc –que agrupa sales com ara Razzmatazz, Apolo, Bikini, Sidecar, Salamandra, La Mirona, la Jazz Cava o Barts–, havia afirmat que si el publicat no es rectificav­a “serà l’acció més vergonyosa del Govern, i deixaria abandonade­s les sales de concert i la cultura de base”.

Les activitats culturals podran reprendre’s amb un 50 % i un màxim de 500 persones, el mateix aforament que hauran de respectar bibliotequ­es i museus, i continua vigent la prohibició de sortir del municipi per assistir a esdevenime­nts culturals durant els caps de setmana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain