La Vanguardia (Català)

Estat d’alarma

El Barça es despenja després d’un error colossal de Ter Stegen

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Un Barça poc lluït queda despenjat en el campionat. Va perdre al Metropolit­ano, ja està a nou punts de l’Atlètic i a sis del Madrid, tot i que amb un partit menys que els blancs, i comença a pensar que aquesta Lliga pot ser una dura travessia en una campanya de desgovern. Un Barça desafortun­at i amb poc timó va caure per un error monumental de Ter Stegen i a sobre Piqué va tenir una lesió lletja al genoll. Només faltava això a l’equip de Koeman, que va acabar amb deu, ja que Sergi Roberto va tenir un contratemp­s muscular amb els canvis fets.

El Barcelona, que com a mínim va tenir orgull, es va veure superat per la proposta de l’Atlètic, ofensiva, modernitza­da i canviada. Tercera derrota blaugrana en els seus vuit partits de Lliga. Així no es pot aspirar al títol. El pla se li va ensorrar al Barça l’últim instant de la primera meitat. Piqué va demanar a Sergi Roberto que li deixés el tall a ell però el seu refús va ser dolent i Correa va llançar la pilota a l’espai cap a la correguda de Carrasco. La jugada tenia perill però no tant com perquè Ter Stegen deixés l’àrea a la desesperad­a i sortís literalmen­t a buscar bolets. Una mala decisió de l’alemany, que va deixar el gol a plaer del davanter blanc-ivermell. Carrasco va esquivar el porter i va marcar a porta buida.

Un cop al mentó de l’equip de Koeman que va desequilib­rar un matx anivellat. Un error clamorós. Un gol en contra sorgit del no-res.

L’holandès va apostar pels mateixos homes d’atac que a Torí: Dembélé, Pedri, Messi i Griezmann. Dels quatre el més destacat va ser Dembélé, un malson per a Mario Hermoso. Al flanc dret l’extrem va posar una pilota interessan­t a Griezmann en la primera ocasió del partit. La rematada, forçada, de l’exmatalass­er va se’n va anar a dalt.

El Barcelona havia entrat amb intenció però el rival que tenia davant no era gens fàcil. Un Atlètic modernitza­t en el seu estil, el més atractiu de l’era Simeone. Amb una altra música, més melòdica, res a veure amb el heavy metal que es pregonava per aquí quan rugia la grada i el futbol era calent. No hi havia Luis Suárez però aquest Atlètic és un altre, més polit amb la pilota, amb un joc més elaborat, amb davanters mòbils com ara Correa, João Félix i Carrasco, i amb migcampist­es ràpids com ara Saúl i un Marcos Llorente poderós. El primer va provar Ter Stegen obligantlo a una bona aturada i el segon va rematar al travesser.

Els atacs a la zona de creació s’imposaven a les defenses i el partit tenia ritme. Perquè Dembélé seguia el seu, i deixava Hermoso retratat per servir una pilota a Alba en una acció que va acabar Messi amb una vaselina fallida.

Però el dorsal 11 era l’únic que desbordava del Barça. Griezmann, com sempre, es mostrava irregular. Pedri no era precís. I a Messi se’l veia apagat. Malgrat això el de Rosario va tenir l’última oportunita­t blaugrana fins al descans. La seva rematada, amb poc angle, la va desbaratar Oblak en el primer i únic xut entre pals del Barcelona en aquesta fase.

El partit s’encaminava a la pausa amb un empat que estava sent just quan va arribar l’error de Ter Stegen i al Barça li tocava remar per provar de no endarrerir-se. Però la garrotada del gol havia estat forta i

TRENCATS Piqué es va haver de retirar per una lesió lletja al genoll i Sergi Roberto va tenir un contratemp­s muscular

UN RIVAL AMB UN ALTRE ESTIL L’Atlètic, amb una nova proposta més atractiva, es va imposar amb un gol a plaer de Carrasco

l’equip de Koeman va tornar al partit en format somnàmbul, mentre l’Atlètic tocava per provar de desesperar l’adversari.

Al Barcelona li calien nous ingredient­s i va aparèixer Coutinho, tot i que qui va poder empatar va ser Lenglet, amb un cop de cap directe que no va saber dirigir i va acabar anul·lat per Oblak. Per acabar-ho d’adobar Piqué s’havia de retirar lesionat després de caure-li Correa a sobre del genoll dret. El central se’n va anar capcot perquè el contratemp­s tenia molt mala pinta.

Sonaven les sirenes al bàndol blaugrana, De Jong es col·locava de central i Dest al lateral dret, amb Sergi Roberto avançant la posició. Un nou puzle tot i que més aviat s’hauria de dir trencaclos­ques. Tenia més sentit el joc blanc-i-vermell, però no aconseguie­n tancar el partit i el Barça sobrevivia a la corda fluixa. Messi decidia llavors agafar el control i posava una pilota fantàstica al cap de Griezmann. La seva rematada l’avortava Oblak amb seguretat. Aquesta va ser l’última intervenci­ó del davanter abans de ser substituït. Un suspens més per a Griezmann, sense personalit­at.

Koeman cremava les naus amb Braithwait­e i Trincão quan el partit anava cap al desenllaç. Abans d’acabar Sergi Roberto gairebé empata després d’un xut que va rebotar en un defensa i que li va provocar la lesió muscular. Tot el que va poder sortir malament als de Koeman, els va sortir pitjor. Estat d’alarma.

 ??  ?? Carrasco eludeix la desafortun­ada sortida de Ter Stegen al centre del camp abans de marcar a porta buida
Carrasco eludeix la desafortun­ada sortida de Ter Stegen al centre del camp abans de marcar a porta buida
 ??  ??
 ?? AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP ??
AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain