La Vanguardia (Català)

El consell de Prisa rebutja la venda dels seus diaris i ràdios

-

El consell d’administra­ció de Prisa ha rebutjat per unanimitat l’oferta plantejada només un dia abans per l’empresari asturià Blas Herrero, juntament amb un grup d’inversors, per comprar tot el seu negoci de mitjans de comunicaci­ó per uns 200 milions d’euros.

En un comunicat adreçat a la CNMV, el grup de comunicaci­ó va explicar que el seu consell, reunit en sessió extraordin­ària, va estudiar l’oferta del propietari de Kiss Media, i “va acordar desestimar-la”.

“La societat continuarà operant d’acord amb el seu full de ruta definit a començamen­ts de l’exercici present, en el desenvolup­ament i posada en valor dels seus projectes d’educació i mitjans de comunicaci­ó”, va afegir. La decisió es va adoptar per unanimitat, tot i que hi ha fonts que apunten que part de l’accionaria­t representa­t en aquest òrgan es va mostrar interessat en el fet que no es tanqui la porta a altres possibles propostes semblants.

El comunicat de Prisa a la CNMV únicament afegeix en referència a això que “avaluarà, en cas de ser procedent en el futur, qualsevol expressió d’interès que pugui rebre”.

L’import de la compra proposada per l’empresari, assessorat per Société Générale, no s’ha fet públic, tot i que alguns mitjans diuen que són 200 milions d’euros, una quantitat “irrisòria” per a part dels principals accioniste­s de Prisa, que té capçaleres com ara El País, Cinco Días o As i emissores de ràdio com ara la Ser.

L’accionista de Prisa més important és el fons Amber Capital, que controla gairebé un 30 % del capital, seguit molt de lluny per Telefónica i l’HSBC, amb una mica més d’un 9 % cada un.

La participac­ió de la família Polanco, fundadora del grup, supera un 7%, el xeic qatarià AlThani en té un 5 % i l’empresari mexicà Carlos Slim (a través del seu grup Carso) controla més d’un 4 %, igual que el Santander, que a més és un dels seus creditors més importants.

L’empresari Blas Herrero va oferir 200 milions per ‘El País’, ‘As’, ‘Cinco Días’ i la Ser

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain