La Vanguardia (Català)

La nefasta planificac­ió del Barça

La greu lesió de Piqué fa tornar al primer pla la nefasta planificac­ió blaugrana

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Gerard Piqué té una important lesió de genoll. Les noves proves a què va ser sotmès ahir van confirmar que té un esquinç de grau 3 al lligament lateral intern i també van descobrir que té una lesió parcial del lligament encreuat anterior del genoll dret. Si no hi ha operació estaria un mínim de tres mesos de baixa, però si cal intervenir quirúrgica­ment el defensa s’estaria lluny dels terrenys de joc uns sis mesos. El club no va oferir un termini de recuperaci­ó. El Barcelona aposta d’entrada per l’opció conservado­ra, tot i que es planteja que els propers dies el doctor Ramon Cugat, expert en cirurgies de genoll, ofereixi una segona opinió sobre el camí a seguir.

Però del que no hi ha cap dubte és que la mala sort de Piqué, que va renovar fa poc fins al 2024, posa notòriamen­t de manifest la nefasta planificac­ió barcelonis­ta. Koeman només disposa d’un central del primer equip, Clément Lenglet, per al partit de demà a Kíev de la Champions. A més de Piqué el meritori Ronald Araújo encara es troba convalesce­nt de la lesió muscular que va tenir a Torí i no s’espera que reaparegui mínim fins diumenge vinent contra l’Osasuna. Mentrestan­t, Samuel Umtiti és un tema al marge. Només té 27 anys acabats de fer però no juga des que naufragués el 27 de juny a Vigo pels seus eterns problemes de genoll. Durant tot el novembre s’ha anat incorporan­t als entrenamen­ts amb el grup i toca pilota però Koeman no acostuma ni a esmentar-lo quan parla de les opcions de l’equip per jugar de central, tot i que se suposa que algun dia rebrà l’alta i anirà convocat. A Ucraïna probableme­nt hi anirà Òscar Mingueza, defensa del filial de 21 anys. Si Koeman s’atreveix podria ser fins i tot titular, si no es torna a decantar per endarrerir De Jong.

Plou, i amb intensitat, sobre un terreny molt moll. Perquè el caos dels centrals del Barcelona era previsible. I no d’ara, sinó des de fa molt de temps. En concret, des que Umtiti va jugar infiltrat i amb el genoll ja molt tocat el Mundial de Rússia. Ell va brillar en aquest torneig i el va guanyar però des d’aleshores ha deixat de ser de l’elit perquè simplement quan juga no està a l’altura físicament.

Aquell estiu va arribar Lenglet com a teòric tercer central però aviat es va convertir en parella clàssica de Piqué i així fins ara.

LLARGA RECUPERACI­Ó Si no hi ha operació, Piqué s’estaria mínim tres mesos fora; en cas de cirurgia perilla la temporada

Perquè el quart central del Barcelona era llavors el castigat Thomas Vermaelen.

Però des que va comprar Lenglet al Sevilla per 35 milions el club no fitxa un central amb cara i ulls, i no serà perquè no hagin invertit diners en futboliste­s, sobretot en mitjapunte­s, extrems caríssims o en futboliste­s per contrastar. Amb el que s’ha gastat per Trincão (31 milions), Braithwait­e (18) Matheus Fernandes

(7+3) i el brasiler del filial Gustavo Maia (4,5), se superen els 60 milions, prou com per fitxar un defensa de categoria.

Pel desitjat Eric Garcia el City demanava uns 25 milions aquest estiu perquè el català acaba contracte al juny, però les arques del Barça ja estaven escurades per totes les dubtoses operacions anteriors.

En aquests dos anys ni s’ha incorporat un central de garanties,

SENSE FER ELS DEURES D’ençà que Umtiti es va fer mal al genoll el 2018 el Barça va curt de centrals

quan era la posició amb més limitacion­s juntament amb la de nou (tampoc coberta), ni se n’ha format un de procedent del planter o de la cartera. El Barcelona va fitxar Todibo però gairebé no se li van donar oportunita­ts de jugar i encadena la seva segona cessió, ara al Benfica després de passar pel Schalke. Vist que no se’l va poder traspassar, ¿no hauria estat més lògic que s’estigués a la plantilla com a mínim fins al gener? Araújo va agafar el relleu de Todibo. Koeman té fe en l’uruguaià però caldrà veure com funciona si disposa de continuïta­t. Els equips es comencen a construir des de darrere però el Barcelona acumula mesos destruint-se.

 ??  ?? Moment en què Gerard Piqué es va lesionar al genoll al Metropolit­ano dissabte
Moment en què Gerard Piqué es va lesionar al genoll al Metropolit­ano dissabte
 ?? BERNAT ARMANGUE / AP ??
BERNAT ARMANGUE / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain