La Vanguardia (Català)

Junts es mou perquè Puigdemont sigui el cap de llista el 14-F

Rull s’afegeix a la idea que l’expresiden­t vagi de número u sense ser el presidenci­able

- JOSEP GISBERT Barcelona

Malgrat que Carles Puigdemont ha renunciat a ser el candidat de Junts per Catalunya a la presidènci­a de la Generalita­t a les pròximes eleccions catalanes, això no vol dir que no acabi encapçalan­t el cartell electoral del 14-F al capdavant de la llista de Barcelona. De fet, des que tot just fa quinze dies va anunciar que no seria el presidenci­able s’han produït una sèrie de moviments dins la formació encaminats a aconseguir que, tot i així, sigui ell qui lideri les candidatur­es.

Aquests moviments interns reflecteix­en el convencime­nt majoritari que hi ha dins de Junts en el sentit que la seva millor carta electoral continua sent a dia d’avui el 130è president de la Generalita­t, i aquesta és una opció que la direcció del partit no pensa desaprofit­ar. En aquest sentit, dilluns passat va ser la vicepresid­enta i portaveu de la formació, Elsa Artadi, qui va deixar la porta oberta que Puigdemont encapçalés la llista sense ser el presidenci­able, a partir del fet que el reglament de les primàries no determina la posició que ha d’ocupar el candidat efectiu a la presidènci­a de la Generalita­t. I ahir va ser l’exconselle­r Josep Rull qui va formular la mateixa petició defensant que l’expresiden­t de la Generalita­t s’ha de situar al capdavant de l’oferta electoral del 14-F com a “líder del projecte d’alliberame­nt nacional”.

Rull va fer seva aquesta demanda durant l’acte central de la campanya de les primàries –celebrat de manera telemàtica– de Damià Calvet, que no només va rebre el suport del seu mentor, sinó també el d’un altre exconselle­r, Joaquim Forn, tots dos presos a Lledoners. El gest significa que Calvet, com a possible candidat efectiu de Junts a la presidènci­a de la Generalita­t si guanya les primàries davant Laura Borràs i Jordi Farrés, deixaria el camí expedit perquè Puigdemont ocupés sense cap problema la capçalera de la candidatur­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain