La Vanguardia (Català)

Més dies de tancament d’activitat no essencial a Andalusia, des de les 18 h

-

La Junta d’Andalusia ha decidit prorrogar fins al 10 de desembre les mesures restrictiv­es per lluitar contra la Covid-19, entre les quals el tancament perimetral de la comunitat i tots els municipis, malgrat que introdueix petits canvis.

La incidència acumulada en aquesta comunitat supera els 500 casos i en els últims balanços augmenten els ingressos hospitalar­is i sobretot a les UCI, de manera que està augmentant la pressió sobre el sistema sanitari. En aquestes circumstàn­cies, la Junta ha decidit prorrogar la major part de les restriccio­ns que s’apliquen des del 10 de novembre i que havien d’expirar demà. Ho va anunciar el president andalús, Juanma Moreno, després de participar en la reunió del comitè assessor d’Alertes de Salut Pública. Amb això, el tancament de totes les activitats no essencials serà a partir de les 18 hores i la vigència de les restriccio­ns a la mobilitat nocturna s’apliquen entre les deu de la nit i les set del matí.

La Junta només ha decidit flexibilit­zar l’horari de bars i restaurant­s per permetre’n l’obertura fins a les 21.30 hores, però només per fer lliurament­s de comandes per emportar, i el de les botigues de joguines, que podran tancar a les vuit del vespre.

Segons Moreno, les dades epidemiolò­giques no han evoluciona­t de manera prou favorable a Andalusia. La regió presentava divendres una incidència acumulada de 507,21 contagis per cada 100.000 habitants els últims 14 dies –superior a la mitjana espanyola, de 419,48–, i de 193,86 els darrers set dies, també per sobre de la mitjana estatal, fixada en 168. El 10 de novembre, quan van entrar en vigor les noves restriccio­ns, Andalusia registrava una incidència acumulada de 568,98 positius en dues setmanes i, per tant, ha baixat 61 punts. En el mateix període la taxa nacional, xifrada llavors en 524,60, ha baixat de 105 punts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain