La Vanguardia (Català)

Les bones xifres de Sebastián Yatra

“Esclar que hi ha una obsessió pels números; l’artista que diu que no, menteix”

- LORENA MONTÓN

Acaba de fer 26 anys i Sebastián Yatra és un dels indispensa­bles de l’onada de música llatina actual. Fa anys que aconseguei­x èxits, rep premis i veu com les seves cançons calen entre el públic de manera massiva. El seu últim tema, Chica ideal, és una cançó alegre basada en un èxit de fa 20 anys, Quiero una chica, de Latin Dreams. “És enganxosa i et fa venir ganes d’aturar-te, somriure i ballar”, comenta el cantant. Una cançó alegre per a temps de pandèmia.

Acostumat a viatjar de manera constant, Sebastián Yatra va poder tornar a Medellín (Colòmbia), la seva ciutat d’origen, a l’inici de la crisi sanitària i passar el confinamen­t amb la família. Durant els mesos de tancament es va mantenir molt actiu a les xarxes socials, una eina indispensa­ble per a qualsevol artista actual. “Moltes vegades no és només fer una cançó bona, sinó com la comuniques. La campanya viral és igual d’important que el tema. He vist cançons increïbles, que són millors que molts èxits, que surten i es perden. Això passa”, explica.

Gràcies als perfils socials qualsevol artista pot mantenir un contacte directe amb els seguidors, cosa que ofereix una proximitat que fa uns anys era inimaginab­le: “Ens han permès treure’ns capes de sobre, ja no hi ha tanta màscara”. Alguns personatge­s coneguts els han utilitzat per parlar obertament dels seus conflictes personals.

Sense anar més lluny, fa uns dies J Balvin, figura indispensa­ble del gènere llatí urbà, confessava a l’Instagram que està passant una etapa d’ansietat i depressió. “És molt bonic i molt valent el que comparteix perquè el tema de la depressió és una realitat que vivim. Jo a la meva família tinc diverses persones que són depressive­s. És fàcil assenyalar la gent i dir ‘per què estàs trist si tens diners, tens aquesta vida perfecta, etcètera?’, i moltes vegades no té res a veure amb això, sinó que és un tema relacionat amb com estàs fet. És com qualsevol altra malaltia”, argumenta Yatra, i després reflexiona: “Aquest és un moment important per aprendre el valor i el significat de la paraula empatia. Entendre que no tothom és igual que tu i que les persones tenen sentiments diferents i passen per coses per les quals tu no has passat”.

Pot ser que un dels motius que porti a aquests processos d’ansietat sigui la competènci­a fervent per aconseguir xifres a internet: de vendes, reproducci­ons, visualitza­cions, de m’agrada, compartici­ons i comentaris. De debò que hi ha una obsessió per això? “Sí que hi ha una obsessió, clar que n’hi ha. L’artista que diu que no hi pensa menteix. Si ets un artista mainstream necessites números, és la teva meta perquè això t’ajuda a vendre entrades, t’obre portes. També hi ha una pressió sana de la discogràfi­ca, és obvi. Així que tothom mira els números per veure com es pot fer que la corba creixi”, reconeix.

En el cas de Sebastián Yatra, les xifres són molt bones i evidencien l’interès que suscita entre el públic. Per això forma part del programa La Voz d’Antena 3 com a assessor de Pablo López i participa en el disc de La Marató de TV3 cantant el seu tema Un año en català, Un any. “No sé si ho vaig fer bé o malament, m’ho han de dir vostès”, comenta entre rialles.

El colombià, que participa a ‘La voz’ com a assessor, presenta tema nou i participa en el disc de La Marató

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Artista solidari
El cantant colombià Sebastián Yatra forma part de
La Voz d’Antena 3 com a assessor de
Pablo López i ha participat en el disc de La Marató de TV3 cantant el seu tema Un año en català, Un any.
ÀLEX GARCIA Artista solidari El cantant colombià Sebastián Yatra forma part de La Voz d’Antena 3 com a assessor de Pablo López i ha participat en el disc de La Marató de TV3 cantant el seu tema Un año en català, Un any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain