La Vanguardia (Català)

El documental ‘100x100 Tito’ obre demà el Zoom Festival

Enguany participen 45 produccion­s en el certamen

-

El Zoom Festival Internacio­nal de Continguts Audiovisua­ls de Catalunya inaugurarà demà la seva 18a edició amb la preestrena del documental produït per Barça Studios 100x100 Tito, centrat en la figura de l’entrenador blaugrana Tito Vilanova, mort ara fa sis anys. La producció es podrà veure a l’Ateneu Cinema d’Igualada en una sessió amb l’accés limitat a les 20 h, en l’únic acte que es preveu celebrar de manera presencial. Amb aquesta projecció el Zoom Festival donarà el tret de sortida a una edició que se celebrarà fins diumenge 29 en format virtual i que es podrà seguir mitjançant la plataforma Zoom Live al web del festival.

La creació audiovisua­l feta en temps de pandèmia és molt present en aquesta edició. De les 45 produccion­s que hi participen, en les diverses categories de la secció oficial, una desena –més d’un 20%– tracten sobre el confinamen­t per la Covid-19 o algun altre aspecte relacionat amb la pandèmia. Entre aquestes produccion­s hi ha la sèrie La treintena, el film neerlandès Lockdown, el programa d’IB3 Nou normals, el documental italià Senza respiro, el programa de TV3 30 minuts: dins del coronaviru­s o Volver para ser otros. El mundo después del coronaviru­s, amb Iñaki Gabilondo, del canal #0 de Movistar+. En totes les categories hi haurà presents programes, documental­s, sèries i pel·lícules que arriben de països com Alemanya, els Països Baixos, Itàlia, Andorra, Turquia, Colòmbia, l’Argentina o el Perú, a més d’Espanya. En la categoria d’entretenim­ent apareixen, entre els programes més coneguts per l’audiència local, els programes Late Motiv, dirigit per Andreu Buenafuent­e, i Caramelo, amb Susi Caramelo, tots dos de #0; Entre ovejas i Maestros de la costura, de RTVE; i Tabús i El Suplent, de TV3. En la categoria d’informatiu­s trobem la cobertura sobre les mobilitiza­cions a Barcelona arran de la sentència de l’1-0, de Betevé, i els programes Planta baixa i Quatre gats de TV3, tots dos dirigits per Ricard Ustrell.

Fora dels continguts de la secció oficial, el Zoom Festival programa virtualmen­t tres estrenes especials: Los espabilado­s, la nova sèrie d’Albert Espinoza que s’estrenarà al gener a Movistar+; The riders, la nova aposta de la plataforma PlayZ en ficció juvenil, i finalment l’estrena a Espanya del documental nord-americà Feels good man, sobre un artista que lluita per recuperar el control de la seva creació vandalitza­da. Se sumen a tots aquests continguts Moments, la producció de collita local –provinent de la comarca de l’Anoia– que participa en la secció Zoom Km 0.

En total, el Zoom Festival atorgarà 13 premis, entre els quals els correspone­nts a cada una de les cinc categories de la secció oficial, a més del Premi d’Honor, que enguany rep el periodista Jordi Évole; el premi Millor Youtuber, que es disputen per votació popular Dulceida i Adolescent­s.cat, i el premi Millor Instagrame­r, a què opten els Stay Homas i Iris Roig. En l’apartat de les produccion­s audiovisua­ls en línia enguany també es reconeix el talent en temps de confinamen­t, amb l’entrega d’un premi a la millor producció audiovisua­l d’aquest període.

Els guardons de la 18a edició del Zoom Festival es lliuraran a la gala de cloenda que se celebrarà en format virtual el dissabte 28 de novembre a les 20 h i que es podrà seguir en directe a la plataforma ZoomLive, dins el web del festival, i des de l’Instagram del Zoom Festival.

 ?? BARÇA STUDIOS ?? Carles Puyol en el rodatge de 100x100 Tito al vestidor del Barça
BARÇA STUDIOS Carles Puyol en el rodatge de 100x100 Tito al vestidor del Barça

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain